Views: 133
Pokud jsou výsledky studií, které vám předám v článku, tak jednoznačné, proč tuhle nemoc neléčíme prostředky, o kterých dle zpráv vědců a botaniků, zjevně víme? Je jich málo na tolik nemocných na světě? Nebo nelze studiím a číslům věřit? A čemu vlastně věřit lze?
Sama jsem ji několikrát tady v lese viděla a obdivovala, jak je hezká. Prostě choroš, co roste nejčastěji na tlejících pařezech dubů, ale je moc pěkně barevný.
Mnohokrát jsem litovala, že ač znám houby dobře, o choroších a jejich jedlosti vím málo.
Tak jsem se podívala.
A vida.
Tenhle roztomilý choroš se jmenuje Outkovka pestrá. Latinsky pak vznosně Trametes versicolor.
A jestli je jedlá?
Tak možná víc, než to.
Španělská Granadská univerzita trvá od roku 2012 na tom, že tahle houba má neuvěřitelnou schopnost.
Tamní vědci ve své zprávě uvádějí, že outkovka likviduje rakovinné buňky tím, že je schopna, je přinutit spáchat sebevraždu!!!
Prostě díky účinným látkám této houby, se rakovinné buňky v těle zlikvidují navzájem, protože se pokládají za vetřelce. Jednoduše se sežerou.
Největší efekt zaznamenali vědci v případě rakoviny prsu, žaludku, tlustého střeva a plic.
Vedle toho má prý houba výrazně dobrý vliv na CNS, psychickou odolnost, čistí tělo a posiluje imunitní systém.
Zajímavé.
A to není všechno.
Graviola,
…nebo jak jí říkají botanici Anona ostnitá, která se latinsky jmenuje Annona muricata, respektive výtažek z této dřeviny je prý, a teď se něčeho chyťte, 10 000x účinnější, než je preparát zvaný adriamycin, který je podáván lidem při chemoterapii.
Graviola je prý takto účinná dokonce u 11 druhů rakoviny!
Vědci prý o účincích gravioly vědí již od 30. let a snaží se vyvinout syntetickou variantu.
Zatím prý neúspěšně.
Kustovnice čínská,
a malé červené bobulky drobného keře, latinsky zvaného Lycium chinense jsou podle odborníků nejvýživnějším plodem na světě…
Obsahují celkem 18 druhů aminokyselin. Je to šestkrát více než včelí pyl.
Dále pak 21 stopových minerálů.
V drobných bobulkách našli vědci 500krát více vitaminu C na váhu než u pomerančů, které jsou na druhé místě.
Obsahují vitaminy B1, B2, B6 a vitamin E.
Lidskému tělu dále může kustovnice prospět 11 mg železa na 100 gramů, beta-sisterolem, kyselinou linolovou a prospěšnými prvky s vznosnými názvy jako cyperon, solavetivon, zeaxanthin, physalin a betain.
Je tam i spousta polysacharidů, které upevňují imunitní systém.
Jeden polysacharid nalezený v tomto plodu je přímo odpovědný za podporu sekrece lidského růstového hormonu v podvěsku mozkovém.
Zajímavé, že?
A to není všechno…
Plody kustovnice také tonizují játra a ledviny a zvlhčují plíce. Jsou také používány jako léčebný prostředek při sklonu k souchotinám nebo závratím, rozmazanému vidění, snížené zrakové zaostřenosti a chronickému kašli.
Kustovnice čínská je podle posledních studií velice silným antioxidantem a mohla by zpomalit proces stárnutí.
A teď poslední výsledky zkoumání kustovnice, které jsem objevila (a to všechno kvůli jednomu chorošovi ):
Vědcům se údajně podařilo pomocí výtažku z kustovnice zlikvidovat veškeré rakovinné buňky, kde kustovnici testovali, za pouhých 40 dnů.
Možná díky silným účinkům plodů tohoto původem čínského keře lékaři nedoporučují překračovat v konzumaci vyšší dávku, než 100g denně.
Tak já nevím.
Pokud jsou údaje a čísla ve zprávách lékařů správná, pak lidstvo o boji s rakovinou ví možná víc, než myslí, že ví.
Kéž by to byla pravda.
Každopádně, až zase uvidím outkovku, která se vyskytuje prý hned v několika barevných mutacích a já vím přesně, kde je taková ta dožluta, klidně z udělám polévku.
Cokoli na nervy se hodí vždycky.
Michaela Kudláčková
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.