Sešit – VAŘENÍ – 8.C

autor: | Lis 30, 2016 | Dům a Byt | 0 komentářů

Views: 1231

Tak. A pak, že nezaložím ten sešit. (a vypadá, jak s osmičky, což?) cheekyTady je a bude tady pořád, protože z vydání se přehoupne do bannýrku, který na hlavní straně vpravo každý hnedka najde. Přemýšlela jsem o tom, když jsem ze zahrady vláčela uklidit vaničku a taky stůl, jak by to bylo se sešitem technicky nejlepší a mám nápad.

22853YTB.jpg

 

S klidem pište ty recepty, teď asi ideálně vánoční, do diskuze a já pak za pár dnů ty recepty z diskuze vezmu a vsadím je tady do sešitu do patřičné kolonky.

 

Ty kolonky nám budou přibývat a já je budu tvořit, podle toho, co budete vy vkládat.

 

Takže nám vznikne takový pořád živý článek, ve kterém budou přibývat kolonky a recepty.

 

To znamená, že to pak bude vypadat nějak takhle: (musela jsem opět znásilnit mámu)


 

VÁNOČNÍ CUKROVÍ PEČENÉ

 

PODVODNÍKY

 

25dkg – hladké mouky

25dkg – másla (dávám kompromis Zlatá Haná)

2,5 – 3dkg (ta kostička)

 

V úplně maličkém množství teplého mléka rozžďuchat droždí a smíchat všechno i mouku a máslo a žďuchat a mnout, dokud se to nespojí (lze přidat mouku, ale fakt opatrně).

 

Pak z toho uděláte kouli, kterou dáte do hrnce s vodou (spíš studenou, ale ne ledovou) tak, aby to bylo potopený.

 

Dejte hrnec tam, kde je teplo. Takže ho nechte v kuchyni někde.

 

22852OTM.jpg

 

Až ta koule vyplave, tak ji vezměte, osušte trochu a klasicky, jak jsme zvyklé vykrajujte co chcete.

 

Upečené výtvory ještě za horka obalte v cukru.

 

Výtvory je dobré hlídat. Přijdete na to samy, ale nejlepší jsou, když se vyndají těsně před tím, než začnou po stranách hnědnout.

 

Je to hodně křehoučké, děsně rádo se to láme, ale je to příšerně dobré!

 


 

KULIČKY S LÍSKOVÝM OŘÍŠKEM (od Lesněnky)

250g hladké mouky pouze 20 g cukru, jinak těsto nevyskočí!

200 g tuku

1 žloutek

Zpracovat těsto, udělat kuličku, dovnitř dát lískový oříšek.

 

Naskládat na plech a upéct.

Pečené obalit v cukru s vanilkou.

 

Jsou opravdu velmi rychle hotové a moooc dobré


 

MINCE PIES (od Blirliban)

 

240g hladké mouky

60g másla

60g sádla

stava z 1 pomeranče

špetka soli

 

Vše řádně vychladit, i mísu ve které se to dělá.

Nejprve drobenka z mouky a tuku a pak teprve přidávat po troškách pomerančovou šťávu.

Nechat odpočinout.

Tohle má vyjit na 36 klasickych pies.

 

Trouba na 220 stupňů.

 

Nápln dělám podle sebe (original nám nechutná), z mletých ořechů, datli, nějakého alkoholu ( rum, brandy), něčím to zahustim – polámane cukroví apod. Dochutím, jak chci a plním.

 

Cely recept zde.

 

Lepsi fotku nemam, musela jsem strihat …

 

22879Zjk.jpg

 


 

PERNÍČKY ( moc dobre, krasne se rozlezi) (od Birliban)

 

300g moučk. cukru

3 vejce

125g másla

200g medu

750g mouky ( ja peču z hladké žitné)

1 lžicka sody

špetka soli

1 cele pernikové koření ( ne kypřící prášek do perníku)

 

Cukr + vejce+ máslo utřít.

Přidat med, na vále pak zapracovat prosátou mouku se sodou, soli a prosátým kořením.

Minimálně přes noc nechat odpočinout.

Těsto vyválíme asi na půl centimetru.

Hned po upečeni potíráme rozšlehaným žloutkem s vodou. ( já vracím na chviličku do trouby)

 

Nepečeme v příliš prudké troubě.

 

22880NzV.jpg

 


 

RYCHLÉ PODVODNICE (od Alicie)

 

1 OMEGA,

1 šlehačka,

1 žloutek,

400 g hl. mouky

 

Tuk se do mouky nastrouhá.Všechno se smíchá dohromady a uhněte těsto. Nechá se ztuhnout ve fólii v chladu.Pak se vykrajují tvary a upečené se balí v moučkovém+vanilkovém cukru,jako klasické podvodnice.

 


 

SKOŘICOVÁ KLUBÍČKA (od kirgyt)

250 gr hladké mouky,

100 gr cukru krupice,

2 sáčky pudingu kakaový,

2 vanilkové cukry,

1 lžička skořice,

200 gr másla,

1 vejce.

 

Ze všech přísad zpracujeme těsto, necháme odležet. Večer udělám těsto, na druhý den večer peču. Z těsta beru malé kousky, které protlačuji lisem na česnek a “motám hnízda”, dávám na plech, na kterém mám pečící papír. Pečeme 8-10 minut asi při 180 st (záleží podle trouby :-)).Pokud chci žlutá klubíčka, dám vanilkové pudingy, tady pak místo skořice přidám trochu vanilkové tresti

 


VÁNOČNÍ MYSLIVECKÉ KNOFLÍKY (od Aronie)

Těsto:

350 g hladké mouky,

50 g moučky cukru,

180 g másla nebo jiného tuku,

3 žloutky,

1-2 lžíce mléka,

tuk na plech. 

 

Sníh:

3 bílky,

200 g pískového cukru,

200 g mletých ořechů,

jádra vlažských ořechů na zdobení….

 

Mouku prosít na vál, přidat cukr, změklé máslo, žloutky, trochu mléka a zpracovat na těsto. Nechat v chladnu odležet. Rozválet na plát a vykrajovat malá kolečka. Přendat na plech. Z bílků rozšlehat tuhý sníh, vešlehat půlku dávky cukru. Pak vmíchat zbylý cukr a mleté ořechy. Na nepečená kolečka klást lžičkou trochu sněhu tak, aby kolečka nebyla celá zakryta. Ozdobit půlkou ořechu na vršek knoflíků. V předehřáté troubě zvolna upečeme. Ještě teplé sesuneme na podložku a po vychladnutí uložíme, 2-3 týdny doba k rozležení.


DOBRÉ DORTÍČKY (od Aronie)

Těsto:

200 g hladké mouky,

70 g moučky cukru,

150 g másla nebo tuku,

20 g kakaa,

30 g mletých ořechů,

1 žloutek.

 

Náplň:

120 g moučky cukru,

2 žloutky,

120 g mletých ořechů,

Asi 2 lžíce rybíz nebo višeň marmelády.

Poleva Rumová nebo čokoládová, a mandle na zdobení.

 

Práce těsta:

Mouku prosijeme na vál, přidat cukr, změklé máslo, prosáté kakao, ořechy a žloutek. Vypracovat vláčné těsto. Nechat v chladu rozležet. Zpracování rozválet na plát a vykrajovat střední kolečka. Přendat na plech a v předehřáté troubě upéct. Kolečka spojujeme vždy k sobě vymíchynou náplní, polít polevou a vložit jeden ořech – mandly do prostřed.

Rozležení 10-14 dní. Jsou chutné a vzhledné na talíři.

Rumová poleva:

100 g moučky prosátého cukru,

1 lžíce horké vody a 2 lžíce rumu.

 

Dohromady třít a třít, až poleva bude hladká a zhoustne. Kdyby byla řídká přidat ještě moučkový cukr a třeme a třeme do hladka.


 

VANILKOVÉ ROHLÍČKY (Od Ivika)

17dkg hlad.mouky,

14dkg másla,

7dkg mlet.oříšků,

7dkg mouč.cukru.

 

Na vále smícháme přísady utvoříme těsto a z něho malé rohlíčky ty po upečení obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.


 

LINECKÉ KOLÁČKY (Od Ivika)

 

25dkg másla,

2vejce,

15dkg mouč.cukru,

50dkg polohr.mouky,

vanilkový cukr,

kypřící prášek,

citr.kůra.

 

Dáme na vál přípravy 1celé vejce a z druhého jen žloutek a vypracujeme těsto.

 

Rozválíme a vykrájíme,pečeme a slepíme.


ŽLOUTKOVÉ HVĚZDIČKY (Od Ivika)

 

25dkg cukru,

5žloutků,

0,5dkg amonia-20minut šlehat a pak nechat do rána stát.

 

Ráno přidat

 

20dkg cukru,

7,5dkg hl.mouky

 

Smíchat v těsto vykrájet formičkami a péct v mírné troubě.Chutnají moc se šlehačkou ,v chuti jako rakvičky.


 

KOKOSOVÁ KOLEČKA (od Ivika)

 

20dkg kokosu jemně strouhaný,

15dkg cukru moučka,

20dkg hladké mouky,

15dkg másla,

1vejce,

0,5prášku do pečiva,

trochu mléka.

 

Z přísad utvoříme těsto a to pak tlačíme přez masový strojek a takové to tvořítko a děláme kolečka pečeme do růžova a já je na půl ještě máčím v čokoládě.


 

ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY (Od Hanulky)

 

Košíček tvoří základní těsto na pracny, náplň pak čokoláda na vaření zředěná smetanou a likérem. Cukroví chutná i vypadá jako z té nejlepší cukrárny.

 

Těsto:

 

350 g polohrubé mouky,

250 g másla,

250 g moučkového cukru,

120 g mletých vlašských ořechů,

50 g kakaa,

špetka skořice,

1 lžíce smetany.

 

Krém :

 

200 g čokolády na vaření,

asi 100 ml smetany ( šlehačky ),

2 – 3 lžíce irského krémového likéru ( Baileys ) nebo rumu.

Marcipán,

moučkový cukr na vyválení,

formičky košíčky o průměru cca 4 cm, formička kolečko ( o něco větší průměr )

 

 

Změklé máslo, moučkový cukr, mouku, mleté ořechy, skořici nejprve zpracujeme v míse, poté na vále v hladké těsto.

Pokud se těsto drobí a hůře se spojuje, přidáme lžíci smetany. Těsto zabalíme do potravinářské fólie nebo alobalu a necháme do druhého dne odležet.

 

 

Druhý den těsto vyválíme, vykrajujeme z něj kolečka, která vkládáme do košíčků, pečeme při 160 °C 5 – 7 min.

Nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu, smícháme se smetanou a likérem.

 

 

Na dno košíčků vkládáme malé kolečko marcipánu a plníme krémem. Košíčky ještě zkrášlíme marcipánovou kytičkou a dalším čokoládovým zdobením ( rýží, vločkami apod.)

 

Hotové vkládáme do papírových košíčků.


 

ŠNECI (od Hanulky)

 

280 g hl. mouky,

200 g másla,

4 žloutky,

40 g droždí,

4 lžíce mléka,

2 lžíce cukru.

 

Nádivka:

 

4 bílky,

300 g cukru,

200 g ořechů,

ušlehat sníh, zašlehat cukr a ořechy.

 

Těsto hned zaděláme,rozdělíme na 4 díly,vyválíme 4 placky, asi 20 krát 15 cm, potřeme nádivkou, stočíme do rolády, krájíme nití jako knedlíky asi 1 cm silné plátky, které ukrojenou stranou položíme na plech a upečeme.

 

Horké obalujeme v cukru s vanilkou.


 

MEDOVÉ SEZAMOVÉ KOPEČKY  (od Birliban)

 

 

Tak trosku zdravejsi verze cukrovi.

Vhodna pro bezlepkovou dietu v pripade, ze se pouziji bezlepkove ovesne vlocky.

 

 

2 zloutky+ 2 lzice oleje+ 200g medu= slehat

pridame

100g ovesnych vlocek

100g strouhaneho suseneho kokosu

50g cerneho sezamu

 

Tvorime male bochanky, asi 40 kusu.

 

Trouba  180 stupnu, 10-15minut.

 

Zajimave “medovi”, me osobne moc chutna.

 

22953ODE.jpg

 


 

PERNÍČKY PO BABIČCE (od Kytky)

 

(hned měkké)

 

 

60 dkg hladké mouky,

25 dkg práškového cukru,

10 dkg medu,

8 dkg tuku,

4 celá vejce,

1 prášek do perníku,

citronová kůra,

1 polévková lžíce kakaa,

koření Medový perník/asi třičtvrtě sáčku/

 

V hrnci rozpustíme tuk s medem,do vychladlého přidáme kakao,celá vejce a postupně vše ostatní.Dobře zpracujeme a necháme odležet do druhého dne v lednici.

 

Druhý den vyválíme,vykrajujeme tvary a před upečením potřeme bílkem.

 

Já je potírám ještě jednou,když je vyndám z trouby

 


 

NEPEČENÉ CUKROVÍ

 

 

KULIČKY (Od Hefi)

 

10dkg rozpustene cokolady,

10dkg namletych orisku,

10dkg pr.cukru,

10dkg rozinek 3 dny namocenych v rumu.

 

Poradne promichat,udelat kulicky a obalit v kokose.

 

Dost se to lepi na ruce,ale lepsi jsem jeste nejedla.


 

SUŠENÉ KOKOSKY (od Háďátka)

 

Přidám recept na kokosky…..jen se spíše suší v troubě…..takže

 

1 salko,

1 balíček kokosu…

Obojí 1:1

 

Udělat hmotu, pěkně se to patlá….potom malé kuličky na plech a spíše sušit v troubě až jsou trochu dozlatova …

 

…fakt mňamka a rychlovka

 


 

SLANÉ PEČIVO

 

PIKANTNÍ SLANÉ PEČIVO S NIVOU (Od Hanulky)

 

250 g hladké mouky,

200 g Nivy,

200 g Hery,

1 vejce na potření,

sůl, kmín, mák, nebo sezamová semínka.

 

Nivu nastrouhat na vál, přidat mouku, nastrouhanou Heru a půl lžičky soli. Vypracovat těsto, rozválet na asi 4 mm placku, potřít vajíčkem, posypat kmínem, sezamovým semínkem, mákem…a rádýlkem krájíme tyčinky, nebo já vykrajuji i formičkami na cukroví, vypadá to hezky

 


 

SÝROVÝ DORT (od Hanulky)

 

 

Na korpus:

 

200g hladké mouky,

sůl,

100 ml smetany ke šlehání,

100g másla.

 

 

Náplň:

 

800g žervé,

sůl,

mletý černý pepř,

20g želatiny,

2 lžíce sekaných bylinek (petržel, bazalka, pažitka),

100g tresky á la losos,

100g zelených oliv,

50g černých oliv,

300g nastrouhaného sýra (čedar)

 

Na dohotovení: cherry rajčátka, olivy, bazalka na dozdobení.

 

 

1. Mouku prosijeme do mísy, přidat sůl, žloutek, smetanu a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, které nechte v chladu 30 min. odležet.

 

2. Pak je rozválejte na kulatý plát a vyložte jím dno dortové formy (o průměru 24 cm). Propíchejte vidličkou a pečte v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 min. Korpus nechte vychladnout ve formě.

 

3. Žervé ochuťte solí a pepřem. Želatinu namočte do 50 ml studené vody a nechte jí nabobtnat. Pak ji zahřejte téměř k bodu varu a horkou vlijte do ochuceného žervé.Náplň dobře promíchejte a rozdělte na poloviny. Do jedné přidejte nasekané bylinky, do druhé nadrobno nakrájenou tresku.

 

4. Bylinkové žervé rozetřete na vychladlý korpus ve formě a poklaďte olivami. Na ně rozprostřete nastrouhaný sýr. Potřete ho náplní s treskou a vše dejte do chladničky ztuhnout. Dort uvolněte z formy a dozdobte rajčátky, olivami a bazalkou.

 


 

MOUČNÍKY

 

VÁNOČNÍ TVAROHOVÁ ŠTOLA (od Lesněnky)

Výborný recept, a nejen vánoční… :))

 

370g hladké mouky (lze namíchat s celezrnnou), ale já dělám z hladké 

150g rozpuštěného másla 

125g cukru krupice 

1 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva 

250g měkkého tvarohu 

2 vejce 

1 vanilkový cukr 

rozinky (dávám namáčené v rumu – mám je ve skleničce v lednici Smile), 

oříšky – mohou být, ale já je nedávám, kandované ovoce v množství dle uvážení. 

 

Zpracujeme z uvedených surovin těsto a vytvarujeme štolu – já z tohoto množství dělám 2 menší – dávám na jeden plech. Pečeme na pečícím – vymaštěném papíře.

 

Po upečení ihned potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem – dost.


 

BISKUBSKÝ CHLEBÍČEK (Od Birliban)

 

2 cela vejce se slehaji se 150g mouckoveho cukru 15 minut ( proste do bile peny)

+ 80 g mletych a 80g krajenych orechu

 

100g celych rozinek

2 balicky kandovaneho ovoce ( ja tady nemam, tak nahrazuji susenym ovocnym mixem – ananas, merunky, jahody, brusinky…)

200g hrube mouky

 

Vytvorime 2 az 3 sisky, dame na pecici papir a potreme rozslehanym vejcem.

 

Krajime horkym nozem jeste teple.

Tohle je treba vychytat, nekdy se drobi.

 

Mirna trouba.

 

Jsou to ty platky dole.

 

22881MjM.jpg

 

MINIŠTOLIČKY  (Od Birliban)
( delam dvojitou davku)

 

150g hl mouky,

100g tvaroh,

50g cukr moucka,

50g masla,

1lzicka skorice( ja tolik nedavam),

1 pdp, 2 polevkove lzice krajenych mandli,

1 lzice strouhane pomeranc. kury( nedavam – nemam rada),

2 lzice rozinek v rumu.

 

Vypracovat testo, rozdelit na dve casti.

 

Z kazde vyvalet hada a rozkrajet na 13-15 casti. Rozplacnout a prelozit kazdy dilek.

 

180-200stupnu asi 15 min.

 

Jeste horke namocit do rozpusteneho masla a obalit v mouckovem cukru s vanilkou.

Nechat odlezet alespon 3 dny ( pokusit se ).

 

Na fotce to jsou ty divne bile patvary nalevo od biskupskeho chlebicku

 

* (pozn red. “pdp” = podle potřeby) cool


 

KARAMELOVÉ ŘEZY (od Hanulky)

 

6vajec

20dkg moučkový cukr (dávám méně, asi 15 dkg)

10dkg strouhanky

10dkg mletých vlašských ořechů

Celé máslo

1/2 balíčku prášku do pečiva.

 

Vyšlehat sníh se špetkou soli, přidat žloutky, cukr, vše vyšlehat do husté pěny, pak přidáme strouhanku, ořechy a pr. do peč.

 

Na vymazaný a polohr. moukou vysypaný plech dáme péct.

 

Ve vodní lázni vaříme slazené kondenzované mléko asi hodinu a půl. Potom necháme dobře vychladit a karamel přidáváme postupně do másla a vyšleháme na krém, který naneseme na upečený korpus.

 

Povrch krému ještě posypat sekanými ořechy a postříkat čokoládou.

 

Tyto řezy zdobí vždy náš vánoční stůl. Jsou moc dobré, ale hodně sladké, proto dávám do těsta méně cukru.

 


 

KRÉMY A NÁPLNĚ 

 

RYCHLÝ KRÉM, KDYŽ NENÍ ČAS (Od Birliban)

 

Vyslehat maslo a pak pridavat po lzicich Nutelu nebo pomazanku Lotus speculaas.

Neudavam mnozstvi, zalezi na kazdem, jak moc sladke to ma kdo rad.

 

Je to moc dobre, rychle a jde s tim plnit cokoli.

Take je mozne pridat nejaky liker atd.

 


 

ALKO LAHŮDKY

 

ANGLICKÝ PUNČ (od Lesněnky)

 

Svařit 25 dkg cukru,

2,5 l vody, celou skořici a hřebíček ( obojí podle chuti na kořeněnost nápoje).

Štáva se nechá jeden den stát ( nebo i více v lahvi v ledničce a pak se použije část podle potřeby).

Štáva se zahřeje skoro k varu a přidají se do ní 2 l červeného vína – dál se ohřívá, aby byl nápoj dostatečně teplý.

Přidá se štáva ze dvou citronů a 2 pomerančů a koňak nebo rum podle potřeby síly nápoje ( alespoň 1/2 l na toho množství tekutin. Já dávám rum.

 

Hned se podává a hned se také pije.


 

VAJEČNÝ KOŇAK (od Birliban)

 

 

7-8 zloutku

1 slazene a 1 neslazene kondenzovane mleko

1 salek mleka

2 lzice vanilkoveho cukru ( nebo vanilkovy lusk)

0,25 – 0,5 l rumu

 

 

Smichame mleko s neslazenym kondenzovanym mlekem, zaslehame do nich zloutky a pridame seminka z lusku( vydlabany lusk tam pridavam taky) nebo vanilkovy cukr.

 

Dale pak slehame ve vodni lazni do zhoustnuti. ( nevarit)

Stahneme z ohne a pridame slazene kondenzovane mleko, proslehame a za obcasneho promichani nechame vychladit.( vytahneme lusk, popr. muzeme precedit)

 

Nakonec pridame rum.


 

Tak a takhle tady budou přibývat omáčky, koláče, všelijaké dobroty a nakonec určitě i tipy.

 

Mám na mysli tohle:

 

VYCHYTANÉ TIPY

 

  • Aby se těsto, jakékoli, nelepilo na váleček, rozstřihnu si igelitový pytlík a placku válím přes ten igelit. (mikroten se tomu říká).

 

  • Oříšky, mandle, ale i třeba mák se dobře melou v elektrickém mlýnku na kafe.(vychatávka paní Šťastné)

 

  • Lineckému se dobře vláční, když se do krabice k němu dá půlka jablka. (to je od mirabelky a funguje to)

 


 


 

JINÉ NÁPADY

 

Pravy vanilkovy cukr (Od Birliban)

 

Asi 150g krupicoveho cukru rozmixujeme se zrnicky z 1-2 lusku.

 

Nasypeme do sklenicky se sroubovacim vickem a pridame i vydlabane lusky.

 

 

Prazdne lusky muzeme vyuzit i na vyrobu vanilkoveho rumu.

Jednoduse je vkladame do lahve s rumem a nechame par mesicu odlezet.

Delam to takhle v prubehu roku.

 

Nekdo pridava na zaver i cukrovy sirup, tohle jsem ale nezkousela

 


 


 

No, já myslím, že na začátek dobrý, ne?

 

Tak a vesele pokračujeme.

 

Až toho bude víc, vždycky to přehodím z diskuze do článku a ten si takhle pěkně poroste a budou tam přibývat kolonky.

 

Abyste mi to usnadnily, holky, můžete vždycky k příspěvku do nadpisu napsat třeba RECEPT nebo TIP a já to pak dobře rozeznám od těch příspěvků, kde si jenom povídáme.

 

Tak se těším!

 

 

PRO VŠECHNY: Posílejte jen recepisy, které jste vyzkoušeli. To je hlavní kouzlo sešitu, že už víme, že to je TOP rececepis. yes

 

Michaela Kudláčková


[sexy_author_bio]


Článek pro vás napsala:

Michaela Kudláčková (Yáma) 21.8.1968 „Lev“
Michaela Kudláčková (Yáma) 21.8.1968 „Lev“
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.
 
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Aktuální motto

„Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne.“
Václav Havel
 

Luna

Luna přibývá Co to znamená?
a nachází se v RYBÁCH. Jak to působí?

AdSense

Vaše jméno

Jméno Tereza je narozeno v řečtině. Základ mu položilo slovo „téresis“, což znamená „ochrana” nebo „záštita”. Tereza tak významově značí „tu, která ochraňuje“, „tu, která je záštitou“. V ČR aktuálně běhá takových ochránkyň Terezek 67176.

V celosvětovém kalendáři je dnes

Mezinárodní den bílé hole.
Světový den žen žijících na venkově.

Nejnovější komentáře

Výklady pro Vás od Vás

Výklady Pro Vás Od Vás

Kameny pro ženy

kameny-pro-zeny

INTELIGENTNÍ SMART ZRCADLA

Škola tarotu

Škola tarotu

Runová magie – škola

runová magie

Ankety

Máte nějaký důvod pokládat pátek 13. za nešťastný? Stalo se vám tento den něco zlého?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Sešit na vaření

sešit na vaření

Vyfotili jste něco zajímavého?

Podělte se se všemi! Zašlete foto na redakce@popelky.cz

Statistiky

  • 4
  • 321
  • 16 745
  • 296 418
  • 2 533 615
  • 3 804
  • 28
  • 1 866
0 Shares
Share
Tweet