Detail příspěvku: Růžena Wegener:Jak se tvoří kuchařka pro “živé” gurmány

Růžena Wegener:Jak se tvoří kuchařka pro “živé” gurmány

autor: | Čvn 4, 2015 | Společnost | 0 komentářů

Views: 15

Tato sympatická mladá dáma společně se svým mužem stvořila kuchařku, která má pomoci každému, kdo se jakýmkoliv způsobem zajímá o syrovou stravu, aby… No… a sem si dosaďte, milé Popelky, co jen bude libo. Já říkám: ABY je živá strava chytla a nepustila. Aby jim začala konečně chutnat. Aby jí zařadili do jídelníčku i při běžné konvenční stravě.

Podařilo se vytvořil širokoobsažnou publikaci, která nabízí od každého všechno. Od zmrzlin, čokolád, dezertů až po polévky, špagety nebo raw karbanátky. 155 receptů je ovšem něco, co muselo dát velkou práci.

 

17636ZDR.jpg

 

A raw zákusek, který vidíte právě na tomto obrázku, ach bože, to je nádhera od pohledu!

 

Pozvala jsem si tedy paní Wegenerovou k rozhovoru, na který  jsem se těšila a otázky vymýšlela při tom, když jsem sama její recepty ve své kuchyni zkoušela.

 

Jako první mne napadlo: škoda, že už mám větší děti a těm ta cesta k raw food poněkud trvá… ale mít miminka na příkrmech, to by byla jiná. Máte třeba ohlasy od maminek, že třeba smoothie je ideálním příkrmem pro děti. Jsou třeba matky, které své děti přikrmují čistě „raw“…?

 

Vím, že ve světě jsou rodiny, které krmí své děti od malička pomocí raw stravy, např. Rawfoodfamily. Existují i jiné rodiny. Ke mě konkrétně se ohlasy nedostaly, pravděpodobně je to tím, že sama děti nemám a touto tematikou jsem se zatím hlouběji nezabývala.

 

Jak vůbec vznikl nápad sepsat recepty do knihy?

 

Jednalo se o přirozený vývoj. Když nám nějaký recept chutnal, chtěli jsme si ho zopakovat i jindy. Z toho důvodu jsme začali recepty sepisovat. Často jsme naše podařené výtvory dávali na Facebook, kde jsme dostávali pozitivní ohlasy a často dotazy ohledně receptů. Proto jsme recepty často sepisovali i pro kamarády a tak se sbírka stávala větší a větší. Postupně jsme si pohrávali s tou myšlenkou začít sepisovat vše a dát si i více záležet s fotografiemi až jednou přišla i nabídka od nakladatelství a plán byl na světě.

 

Při přípravě svých jídel jsem dbala na kvalitu, ale bohužel, když člověk nemá k dispozici vlastní zdroje kvalitních surovin, je to spíš zoufalý boj. Jak si alespoň v té džungli nekvalitního ovoce a zeleniny vybrat to, co je nejméně postiženo chemickým ošetřením nebo pěstováním v nekvalitních podmínkách?

 

Ideální je zjistit si, kde v okolí je možné sehnat potraviny od místích zemědělců, kteří nepoužívají chemické postřiky, případně vyhledat dodavatele bio ovoce a zeleniny. Někdy je možné i v supermarketech sehnat ovoce či zeleninu v bio kvalitě. Ceny jsou samozřejmě často vyšší, ale je možné se vždy rozhodnout, jakou potravinu si vyberu. Mango je samozřejmě dražší než jablka apod.

 

Vitarián je i Váš muž. Vnáší i on do vašeho společného vaření nějaký nezaměnitelný prvek typický jen pro mužský styl přípravy jídel?

 

Neřekla bych, že se jedná o typický mužský vliv z jeho strany, ale on má rád divoké byliny, které obsahují nefalšovaně vysoké množství vitamínů a minerálů. Dále miluje pikantní pokrmy a dává skoro do všeho čili.

 

Na vitariány je stále ještě občas nahlíženo jako na podivíny. S jakými nejkurióznějšími argumenty „proč proboha nejíš normálně?“ jste se setkala?

 

Vždyť jsi kost a kůže. Z toho přece nemůžeš mít žádné svaly. Vždyť umřeš hlady.

 

Byla toto vaše zatím poslední publikace nebo chystáte i něco dalšího?

 

Máme určitě spoustu nápadů na knihy, které bychom mohli vydat, ale teď konkrétně nemáme žádnou rozpracovanou. Máme i spoustu jiných koníčku, kterým se naplno věnujeme. AL pokud uvidíme, že je zájem, rádi opět něco vydáme.

 

17633MmM.jpg

Děkuji za rozhovor

Renata Petříčková


[sexy_author_bio]


Foto: archív Růženy Wegener

Článek pro vás napsala:

Renata Petříčková (Venclovský) 31.5.1978 „Blíženec“
Renata Petříčková (Venclovský) 31.5.1978 „Blíženec“
Rozdvojený člověk s hlavou v oblacích a nohama kdovíkde. Má slabost pro knihy ze všech úhlů pohledu, možných i nemožných. Má zvláštní schopnost vidět svět černobíle. Neumí plavat a neumí kynuté těsto. Miluje kočky, koně, lečo a postel. Ráda by si dala s Hawkeye Piercem suchý Martini. Nejlíp v bažině.
 
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Aktuální motto

„Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne.“
Václav Havel
 

Luna

Luna ubývá Co to znamená?
a nachází se ve Skopci (Beranu). Jak to působí?

AdSense

Vaše jméno

Jméno Stanislav je původem slovanské. Jeho vznik dohledáme ke spojení slov „stano” což znamená „pevnost”, „tvrdost” a slova „slava” což významově souviselo s bojovým úspěchem. Jméno Stanislav se tedy překládá jako „tvrdý bojovník”, nebo „ten, který se proslavil v boji“. V ČR je takových bojovníků 70 766.

V celosvětovém kalendáři je dnes

Dnes není žádný mezinárodně významný den.

Nejnovější komentáře

Výklady pro Vás od Vás

Výklady Pro Vás Od Vás

Kameny pro ženy

kameny-pro-zeny

INTELIGENTNÍ SMART ZRCADLA

Škola tarotu

Škola tarotu

Runová magie – škola

runová magie

Ankety

Jak se vám líbí web Popelkycz?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Sešit na vaření

sešit na vaření

Příspěvky od Popelek

Vyfotili jste něco zajímavého?

Podělte se se všemi! Zašlete foto na redakce@popelky.cz

Statistiky

  • 429
  • 12 717
  • 41 533
  • 364 232
  • 2 452 074
  • 3 794
  • 28
  • 1 846
0 Shares
Share
Tweet