Tip na kuchařkou knihu z internetového portálu TOP RECEPTY jsem jako nic moc masožravec přesto uvítala. Nikdy není na škodu vyzkoušet, jestli třeba jen to maso blbě nevařím, že ve skutečnosti je dobré. Top recepty –100x vepřové nezklamala.
Zaujal mě třeba jitrnicový rozpek…To musí logicky být dost odvaz, no ne?
Na cibulce necháte rozpéct oloupaané jitrnice – až z nich bude opět ta kaše, která se do nich pracně nacpávala. Přidáte vajíčko a uděláte klasickou „smaženici“ a osolíte a opepříte (i když je to nutné, když je jitrnice sama o sobě dost ochucená? Tady mě napadlo, jestli to věčné solení a pepření není někdy už jen „síla zvyku“)
Podáváme s bramborami a zelím.
No… každopádně zajímavé…
Ve stovce receptů si určitě vyberete, nakonec jsem tam našla i to, co mám ráda a s čím maso rozhodně snesu – takový guláš na černém pivu nebo koleno na pivě, tím bych nepohrdla a přinejmenším ochutnala.
Mezi to, co neznám se zařadil guláš pečený v troubě vepřové kotlety plněné čabajkou – to zní rozhodně pikantně! Ale najdete tady i jednoduché recepty, kterými se nám mohou připomínat dávno zapomenuté lahůdky, třeba i obyčejné koleno s křenem. Anebo pro odvážné i vaření s olomouckými tvarůžky, různá plněná masa nebo nápadité omáčky (třeba špenátová).
Recepty jsou jednoduše psané, přehledné, postup není rozvláčný, ale stručný a snadno pochopitelný i pro začátečnice.
A nakonec i nemasovec si tam přijde na své, přinejmenším se pokochá krásnými obrázky.
Některé recepty jsou totiž i nafocené a pokud máte zrovna hlad (nebo dietu) tak je takový pohled vyloženým týráním…
Formát: 145 x 205 mm, 96 stran, barevné foto.
Renata
[sexy_author_bio]