Návštěvy: 16
Změna, jíž nelze přehlédnout zjevně zasáhla velké množství zaměstnaných lidí, kteří v rámci systému odměňování pravidelně fasují stravenky. Novinka, která, jak jsem pochopila, by měla asi ctít ekologii a možná i snížit náklady na výrobu, vypadá jako dobrý počin – kdyby fungovala.
Byla jsem toho svědkem už několikrát.
Naposledy včera, když jsme se s Johankou vracely z toho náročného, nutného kolečka po české republice, a když jsme stavěly v KFC.
Člověku je po třech hodinách spánku a 400 ujetých kilometrech skoro jedno, co jí.
Namísto stravenek, vytáhla paní před námi kartičku s dotazem, zda to nebude problém.
Byl.
Stravenky zde sice berou, ale „stravokarty“ zrovna nějak sabotuje čtečka karet.
A to nebylo prvně.
Zažila jsem to i s Tomášem a to dvakrát.
Jednou na to paní koukala jako z jara a vůbec nechápala, co se po ní chce, podruhé nebyla provozovna na novinku ještě připravena, ale aspoň jsme slyšeli „jo, vím, už se to snad řeší“.
Čili tam, kde dříve se stravenkami problém nebyl, najednou vznikl, buďto malou flexibilitou, nebo prostě absencí jakéhosi software.
Použití stravenek, jakožto platidla za jídlo, se tím pádem značně ořezalo na provozovny, které na tuhle inovaci jsou již připravené.
V reálu to zatím vypadá, že zaměstnavatelé sice jdou s dobou, ale jaksi pokulhává druhá strana.
A to tedy pro cílového uživatele, tedy strávníka, může namísto pohodového oběda tam, kde je zvyklý, znamenat obíhání lokálů, kde tuhle „věc“ berou.
Nebo prostě zaplatí hotově, či normální kartou a „stravokartu“ si může prozatím tak nějak vetknout za klobouk.
Obecným pohledem, nezahloubaným by to měl být krok kupředu.
Určitě padne na výrobu stravenek více stromů, než na výrobu plastových karet (i když nevíme, jak moc EKO je technologie jejich výroby) a možná je to i méně nákladné, když si uvědomím, že každá stravenka je opatřena nějakým bezpečnostním proužkem. Navíc odpadá nutnost vejít se do hodnoty kupónu.
Škoda. Jako nápad asi dobrý.
Osobně jsem k tomu zaujala postoj veskrze pozitivní, jen s povzdechem v tom smyslu, že možná měli zaměstnavatelé, možná i distributor počkat na nějakou zpětnou vazbu z venčí, než tím jídločipem oblažili dělný lid.
Ale to už by bylo moc složité, takže „tumáš kartičku, sportuj a doufej“.
A počkej. Časem si to sedne.
Míša K.
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.