Návštěvy: 14
Tak mě napadlo, že když už jsem vám napěla ódy o šípkách někdy deset dnů nazpět, že vám přece jenom ukážu názorně, co jsem popisovala. Protože prostě šípků není nikdy dost ani v těle, ani v tématu.
Tak jen pro úplnost, abyste měli ucelené informace i s návodem, který je dokončen.
Když je šípek dobře usušený, tak se, když ho zmáčknete, rozpadne a vůbec, ani maličko nelepí.
Nejlepší ze všeho je takový, níže viditelný a předpotopní, leč právě proto poctivý a neošulený mixér, co není strategicky vyrobený tak, aby se po uplynutí záruční doby roznemohl a bylo nutné koupit nový, protože tak se to má teď v obchodní a výrobní strategii dělat.
Proč vyrábět věci, co se ani po padesáti letech nerozbijí a pořád makají, to by si jeden nevydělal.
Nádobka je hezky skleněná, žádná plastová a celý mixér je tak bytelný, že má jeden kýlu, než ho vyndá.
Zase ale kam ho dáte, tam chlapec stojí a nehne se ani na nejvyšší obrátky.
A rozmixoval by i onu dlažební kostku….na rozdíl od chcípáčka z teleshoppingu, co si ho objednala moje naivní mamka a on nebyl schopen rozmělnit ani vzduch.
Šípky je dobře tam dávat po dvou až třech hrstech, aby jich tam nebylo moc a mixováním se zbytečně dlouho nezahřívaly.
Napřed to zapnu na málo a pak trochu přidám a je to.
Takhle to vypadá v té konzistenci, o které jsem v tom prvním článku mluvila.
Dávat by se šípky měly do uzavíratelných sklenic.
Letos mám na rozdíl od loňska dvě sklenice a doufám, že mi budou stačit. Jedna na chatu jednu do Kerska, aby se nikde nestrádalo.
Nemůžete si připravit, specielně v tomhle počasí, ale vlastně kdykoli celoročně lepší šípkový čaj, než takovýhle poctivý.
Jo a ještě tip:
Pořádný chleba namazaný máslem a tlustou vrstvou sýra a k tomu tenhle šípkový čaj oslazený medem, to je mana nebeská a univerzální bolehoj úplně na všechno, i na to, o čem jste nevěděli.
Za to ručím.
Už mám svou první letošní postelovo-hodovací léčivou seanci připravenou!
Čili Toro (mimochodem Bílé dilema je naprosto brilantní článek, co jednomu mluví ze života ) já u lednice dneska postávat a vykoukávat světýlko rozhodně nebudu.
Já mám jasno.
Míša K.
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.