Views: 35
Když jsme tak hezky a akčně začali, a když jste byli ke zdravému životnímu stylu tak strženi, což je jedině dobře, tak vesele pokračujme. Náš seriál jsem nazvala RECEPTY PRO ŽIVOT BEZ CHEMIE a vždycky bude mít článek nějaký podtitul. A mám další tip. Děkuji za tu záplavu e-mailů s radami od vás. Tohle je jedna z nich.
Namísto kapslí s multivitaminy z laboratoře je tu dneska životabudič …jasně z přírody.
A je od vás… (všechno, co je v textu jsem ověřila a je to podle odborníků tak).
No a opět je to podstatně levnější, než ony kapsle.
Čtyři mandle udělají práci za čtyři chemiky.
Vyzkoušíme?
Namočte přes noc 4 mandle a ráno je snězte. Budete brzy koukat.
Mandle jsou totiž plné esenciálních vitaminů a minerálů jako vitamin E, zinek, vápník, hořčík, omega-3 mastné kyseliny a mnohé další. Když dojde na vaše zdraví, mandle s ním dokáží udělat malé zá zraky.
Proč jsou ke konzumaci lepší máčené než suché mandle?
Zřejmě jste se pozastavili nad tím, jaký je rozdíl mezi namáčenými a suchými mandlemi. I když se to na první pohled nezdá, rozdíl je velký.
Konkrétně v těchto dvou bodech:
1) Suché mandle obsahují enzymové inhibitory, které chrání semena až do doby vhodné na klíčení, když mají dostatek vláhy. Tyto látky mohou blokovat enzymy ve vašich střevech. Po namočení se uvedené látky deaktivují.
2) Konzumace namočených mandlí dělá trávení jednodušším a efektivnějším. Pro tělo je tak k dispozici větší množství živin, které mandle obsahují. Ve skutečnosti toto platí nejen pro mandle, ale pro všechny ostatní ořechy a semena.
Co s vaším tělem udělá konzumace pouze 4 namočených mandlí denně? (pozn. ověřovala jsem u mého pana doktora a stačí bohatě jednou za tři dny.)
Zdravé srdce
Mononenasycené tuky, bílkoviny a draslík nacházející se v mandlích jsou extra přínosné pro vaše srdce. Vitamin E také snižuje riziko chronických onemocnění srdce. Hořčík vás zase chrání před akutním srdečním infarktem. Mandle navíc mají schopnost snižovat záněty, které poškozují cévy a tepny.
Více energie
Častá konzumace takových mandlí je nejlepším způsobem, jak si zvýšit energetickou úroveň. Mangan, měď a riboflavin z mandlí pomáhají zvyšovat produkci energie a rychlost vašeho metabolismu.
Cholesterolu
Mandle se řadí mezi nejlepší potraviny na snižování hladiny cholesterolu v krvi. Je to díky již zmíněnému vitaminu E a vápníku.
Mozkobudič
Mandle jsou zdrojem živin, které pomáhají k rozvoji zdravého a výkonného mozku. Jde například o látku L-karnitin, který zvyšuje mozkovou aktivitu a pomáhá vytvářet nová nervová propojení, což zlepšuje paměť a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.
Kosti
Minerály jako vápník, hořčík a fosfor z mandlí prospívají zdraví kostí. Navíc, fosfor nejen podporuje kosti, ale i účinně předchází vzniku osteoporózy.
Regulace krevního tlaku
Draslík přítomen v mandlích přispívá k regulování krevního tlaku a brání jeho zvyšování. Nízký obsah sodíku zase pomáhá kontrolovat přílišnou fluktuaci krevního tlaku.
Předcházení rakovině
Je prokázáno, že pravidelná konzumace mandlí snižuje riziko rakoviny tlustého střeva tím, že zlepšuje průchodnost střev, aby v nich potrava nezahnívala a netvořily se z ní toxiny. Kromě toho mandle obsahují i vitamin B17, který je známý svými mocnými protirakovinnými účinky
Mandle mám a už je smáčím. Zítra začnu, není důvod čekat.
Tedy jestli to takhle hezky svižně půjde dál, tak budeme tady na Popelkách tak zdraví, že nás za sto let budou muset odstřelit.
Pěkný den!
Michaela Kudláčková
[sexy_author_bio]
S poděkováním
Mackovi
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.