Návštěvy: 322
PŘÍLOHA NA VÍKEND
Tak jsem se rozhodla to vyzkoušet. A byla to ode mě velká, velká oběť, protože jsem téměř vegetarián, chvíle, kdy jsem dravec a jedu po mase jsou vzácné, o to víc si jich však užívám. Takže srdíčka? Hm… zvolila jsem kachní. Z větších zvířat by to bylo možná trochu tuhé, ke kuřecím mám z principu odpor stejně jako ke kuřecímu masu. Takže kachní.
Nevypadalo to zle. Při krájení jsem se snažila nemyslet na to, že za každý srdíčkem se skrývala jedna
roztomilá kačenka s krásným zobáčkem a nevinnýma očičkama, a že to srdíčko pohánělo celý to teploučký
tělíčko pokryté hebkým peřím, než přišel člověk se svou nenažraností a…
Míša zvládla jíst cvrčky, já snad zvládnu pokrájet pár kachních srdcí, no ne?
Krájí se dobře, i ty vršky, jež by se měli odkrojit, se tak nějak oddělí samy, navíc je to tužší a měkké maso vám nezůstává za nehty, což je jev, který při krájení masa vyloženě nesnáším!
Vypadalo to celkem dobře, jako docela fajn maso.
Odřezky jsem nakrájela kočce. Neměla zájem. Její nezájem byl dokonce rychlejší, než Olympus.
Přidala jsem tedy hlívu ústřičnou.
Kuřecí, kachní, vepřová i jiná srdce patří mezi vnitřnosti, ale jsou z nich takříkajíc nejzdravější, protože srdce nemá tendence ukládat škodliviny z celého těla jako to dělají játra a ledviny. Navíc se svou strukturou masu podobá, proč taky ne, je to taky sval. Klasickou úpravou je omáčka s muškátovým oříškem, pepřem a novým kořením, či úpravy podobné jako játra na cibulce. Takové ty omáčky k rýži.
To jsem zavrhla, ač je hodně lidí má rádo.
Luxusní restaurace kachní srdíčka upravují nejčastěji pečená a přidávají je k prsíčkům na medu a podobným laskominám.
Taky jsem objevila jeden recet na smažená srdíčka posypaná majoránkou.
A klasicky vařená se dají použít nakrájená do rizota, prý je to dobrá masová složka.
Já však zvolila mě již známý recept na guláš z hlívy ústřičné. Je to jednoduché. Prostě jen ona super zdravá houba a gulášové koření. V tomto případě přišly do party ještě kachní srdíčka.
Výsledek?
Mínusy:
– je to prostě pořád maso, nemasožravec to prostě nedá…
– na ty ubohé kačenky jsem myslela i při jídle
Plusy:
– rychlá příprava, během půlhodinky hotovo, srdíčka měkká
– je to opravdu neprávem opomíjený masový materiál, chutná jak jemnější hovězí, občas i jako játra
– rozleženo do druhého dne to bylo excelentní
Renata
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
- Rozdvojený člověk s hlavou v oblacích a nohama kdovíkde. Má slabost pro knihy ze všech úhlů pohledu, možných i nemožných. Má zvláštní schopnost vidět svět černobíle. Neumí plavat a neumí kynuté těsto. Miluje kočky, koně, lečo a postel. Ráda by si dala s Hawkeye Piercem suchý Martini. Nejlíp v bažině.