Detail příspěvku: Tuhle sladkou „věc“ já můžu

Tuhle sladkou „věc“ já můžu

autor: | Pro 22, 2011 | Fauna a Flóra | 0 komentářů

Návštěvy: 17

Nejsem vůbec žádný pijan. Spíš je to o tom, že nepoznám krabicový slitek říznutý rybízovým moštem, od archívu za několik tisíc. Dokonce jsem takové čuně, že jsem posledně ohodnotila jako chutnější víno z plastu jménem…nevím, asi Don Quijote, nebo tak nějak, před nějakou lahůdkou asi za patnáct stovek.

Sklidila jsem shovívavé pohledy, omluvila se a dál se věnovala zpíjení se rumovými pralinkami.

 

Ale existuje jedna věc, nebo spíše jedno víno, na které si potrpím.

Oddám se mu tak jednou za uherský rok. To je myslím, přepočteno na aktuální kalendář asi jednou za 738 dnů „baj voko“.

 

Tou věcí je slámové víno.

Jednou mi ho totiž přímo vnutil ještě Radek ve Varnsdorfu. Vysvětlila jsem mu, že jsem barbar a možná i něco horšího, že to nedocením, ale trval na tom.

 

Bylo toho dvě deci v té láhvi, ale bylo to strašně dobré.

 

Od té doby jsem ho pila ještě asi třikrát a teď mám jednu láhev, kterou jsem si sama koupila, a kterou neustále oprašuji a schovávám na zvláštní příležitost.

 

3116NGI.jpg

 

Ještě nenastala.

 

Už jsem kolem několikrát mlsně kroužila, ale zatím jsem odolala.

Mám takovou chuť kolikrát, vlézt si do vany, zapálit svíčky a vzít si ho tam s sebou. (To víno).

 

Dost mě zajímalo, jak se to udělá, že může nějaké víno chutnat tak dobře a ostatní jsou kyselá a pálí z nich žáha.

 

Znáte slámové víno?

Jestli ne, tak ho prosím vás zkuste, protože to vůbec nechutná jako víno, ale jako něco strašně dobrého, co je po hroznech jen cítit.

 

Určitě jsou mezi vámi vinaři a vinařky, kteří se teď usmívají a říkají, že jsem objevila Ameriku, ale kdo náhodou neví…

 

Já ho zkoumala a četla o něm, abych věděla, jak k té chuti přijde.

Zaujalo mě to.

Člověk a zvlášť abstinent se prostě diví…

 

Takže…

Hrozny se po sklizni uloží asi na 3 měsíce doopravdy na slámu. Konkrétně na slámové rohože. Tam se povalují a pak lisují.

 

3117MTY.jpg

Proto je tak krásně sladké, protože takhle vyválené na slámě, na které se navíc nezkazí, prý strašně zcukernatí.

Při kvašení pak dochází pouze k částečné přeměně na alkohol, a tak má výsledný mok medovou chuť a veliký podíl nekvašeného cukru.

 

Jestli nevíte co ochutnat (a bohužel tedy taky co s penězi), tak ho zkuste.

A dejte vědět.

 

Já dám vědět, až nastane ta PŘÍLEŽITOST.

 

Přeji krásný den.

Michaela


[sexy_author_bio]


Článek pro vás napsala:

Michaela Kudláčková (Yáma) 21.8.1968 „Lev“
Michaela Kudláčková (Yáma) 21.8.1968 „Lev“
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.
 
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Aktuální motto

„Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne.“
Václav Havel
 

Luna

Luna ubývá Co to znamená?
a nachází se v RYBÁCH. Jak to působí?

AdSense

Vaše jméno

Jméno Alexej je původem řecké. Pochází ze slova „alexein“, které lze přeložit jako „bránit“, „pomáhat. Jde o velmi oblíbené pozdně slovanské jméno. Ve významu znamená tedy Alexej obránce, nebo pomocník. V ČR je současně 897 Alexejů.

V celosvětovém kalendáři je dnes

Dnes není žádný mezinárodně významný den.

Nejnovější komentáře

Výklady pro Vás od Vás

Výklady Pro Vás Od Vás

Kameny pro ženy

kameny-pro-zeny

INTELIGENTNÍ SMART ZRCADLA

Škola tarotu

Škola tarotu

Runová magie – škola

runová magie

Ankety

Máte nějaký důvod pokládat pátek 13. za nešťastný? Stalo se vám tento den něco zlého?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Sešit na vaření

sešit na vaření

Příspěvky od Popelek

Vyfotili jste něco zajímavého?

Podělte se se všemi! Zašlete foto na redakce@popelky.cz

Statistiky

  • 650
  • 1 469
  • 24 327
  • 344 092
  • 2 428 583
  • 3 793
  • 28
  • 1 846
0 Shares
Share
Tweet