Zdravím vás všechny při pondělku a dnešní ranní kávě, kterou jsem záměrně opatřila titulkem skoro alá pan Neruda. Potřebuji radu, protože, jak už vyplývá z článku ve vydání, je mi žinantní plýtvat…
Vedle jablek, o kterých už jsem toho naspala dost a mrkve a všeho, se nám velmi zdařile rozvinula a nadále tak činí i úroda rajčat.
Holky, kde je ta doba, když jsem vám ukazovala rajčátka v truhlíku z Prahy, kde jsem nedokázala pochopit systém zaštipování, co? Tak prosím, už to umím.
Rajčata jsou skvělá, máme několik druhů, jejichž názvy jsme zapomněli, ale to je jedno a rajčata pomalu dávám i do kakaa.
Včera jsem oblažila rodinu plněnými zapečenými rajčaty s mletým masem a navrch sýrem. Byla to nevídaná lahůdka a ještě zbylo, takže taťka si mlaskne i dneska.
Rajčátka jsem za účelem přípravy musela vydlabat.
(jen pro úplnost – prostě se to vydlabe, naplní mletým masem smíchaným jen se špetkou grilovacího koření a soli, upeče a nakonec před vyndáním se to posype sýrem, ideálně goudou, protože je moc dobrá).
A teď mám nerudovský problém, protože mám plnou mísu toho dobrého ze středu těch rajčátek.
Něco jsme s Johankou snědly, ale všechno nelze.
A tak bych uvítala, kdybyste někdo měli nějaký dobrý tip, co s tím.
Mám to v ledničce.
Ráda z toho něco připravím, rozhodně to odmítám vyhodit.
Díky za všechny tipy!
A ještě budou za hoďku titulky, tak se taky přidejte
Krásný den všem!
Míša K.
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:

-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.