Views: 563
Moc o ovoce nestojím, vyjma třešní a takových těch žlutých, měkkých hrušek. No a vyjma melounů. V létě jich sním tolik, že jsem zavodněna na celou zimu. Miluji ty moučnaté. A to je problém, protože … správně, do ženy a do melounu…Hodně dlouho jsem nemohla přijít na to, co lidi zjistí, když do melounu ťukají. Abych nevypadala jako diletant, ťukala jsem taky a tvářila jsem se důležitě. Pak jsem se dozvěděla, že nezjistí vlastně nic.
Moje maminka říkávala, že jsem trouba, když jsem si vybrala zrovna melouny jako oblíbené, že ty mi právě nic nedají, protože je to jenom sladká voda.
Tak mami, náhodou to není pravda, a když vedle hektolitrů sladké kávy u práce pojídám nakrájený meloun, moje tělo si lebedí.
Kdepak sladká voda!
Budu, možná předimenzovaná kofeinem a možná i cukrem, ale pro někoho s hladinou cukru 4 a cholesterolem 4.8, je to nula problém.
Z melounem si navíc vylepším reputaci u své nervové soustavy, očního nervu, srdečního svalu, budu běhat jako srna a také krevní řečiště mi poděkuje a odpustí ten tabák. Možná.
Melouny totiž obsahují vitamin C, beta-karoten a taky kyselinu askorbovou, kterou si lidský organismus nedokáže sám vytvořit.
Působí proti srdečním a nádorovým onemocněním, zánětům kloubů, šedému zákalu, pomáhají při stresových stavech,(ó, jak jim žehnám) a zpomalují degenerativní procesy v těle. Takže mám šanci nestat se z té hromady práce degenem moc brzy.
Dále je dobře vědět, že melouny mají skvělý vliv i na pleť, kterou vyhlazují a chrání.
Jsou součástí pleťových masek i ochranných krémů na opalování.
My ovšem víme, že není nad to, si pleťovou masku s melouny udělat a ne kupovat.
Postačí kousek okurky (ne, rychlokvašky ale salátové), kousek melounu a zakysaná smetana s troškou medu.
Rozčvaňhat a naplácat. Pokud chcete bonus, dejte k tomu kousek banána, protože vypíná pleť.
Stačí deset minut, pak to můžete oblíznout, protože je to hrozně dobré.
A teď to ťukání.
V případě melounu odborníci radí, vzít plod do obou rukou a dlaněmi pořádně zmáčknout. Ozve-li se vrzavý zvuk, pak by to mělo být prima, neboť uvnitř je křehká, dobře vyzrálá dužina lehce odtrhává od slupky, což je naděje, že je i moučnatá.
Dalším dobrým znakem je prý vyschlá stopka stočená do kličky.
Ovšem, trochu kacířsky…úplně nejjistější je, prostě skouknout ty, které v každém dobrém obchodě všelijak rozkrájí a průhledně zabalí. S klidem koupím dvě půlky, které si vyberu pohodlně očima, aniž bych se se svojí muší váhou válela po těch celých. 😆
Takže do melouna bychom jakžtakž už viděli.
Avšak co se zkoušení kvalit ženy týče, tam nepomůže ani ťukání, ani mačkání a vyschlá šťopka, taky nebude to pravé vodítko.
Pěkné pondělí všem!
Michaela Kudláčková
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.