Views: 449
Ano, po zaručeném návodu, jak se stát milionářem, vám přináším další praktickou vychytávku. V sobotu 31.12. 2016, jsem se svěřila, že jsem se vydala koupit tátovi dort k narozeninám, které ten den má. Nápad to byl hodný génia. Myslet si, že na Silvestra lze sehnat celý dort, mohu vskutku jenom já.
Jaké překvapení, když většina cukráren v Praze, o kterých jsem věděla, měla zavřeno, a když náhodou ne, koukala na mě obsluha po tom, co jsem přednesla přání, jako bych řekla, že chci palivový filtr a brzdovou kapalinu.
V Ovocném světozoru v OC Černý most, kam jsem se nakonec ještě dobelhala, a kde stojí dort stejně, jako sedací souprava, neměli ani laskonku a nudil se tam jeden polomrtvý chlebíček.
Koupila jsem v Globusu uzený jazyk, vzdala se představy, že všichni dnes řeší 95. výročí našeho táty a jela domů.
Bez dortu ale zůstat nemohl, to je jasné.
Naštěstí jsem měla doma zásoby od vánočního pečení, takže najít ingredience nebyl problém.
Ačkoli jsem byla skálopevně přesvědčená, že kromě polevy, marcipánu, vajec, másla, oříšků a cukrových tubiček mám i formu na dort, nenašla jsem ji.
Nejsem typ, co se vzdává a leká se nástrah osudu.
I hrnec má kulaté dno.
Celou dobu jsem ale myslela s obavou na to, zda se mi podaří dort z kastrolu také vyndat. (v nejhorším ho nazdobím uvnitř a nazdobím i kastrol a bude to).
Bála jsem se zbytečně.
Zde je návod, jak spolehlivě vyklopit dort z hrnce:
Všechno si hezky nachystáme, umícháme, ušleháme a pozvolna upečeme.
Po upečení umístíme hrnec s horkým korpusem na prkénko, které před tím zakoupíme u Číňana velice výhodně za 55,- vočí.
Pak prkénko vezmeme a jdeme pomalu směrem na chladné místo.
Následně už jenom počkáme, až se prkénko v půlce zlomí.
Zaručuji, že dort poletí směrem dolů i s hrncem, poměrně dost daleko, perfektně se nám po dopadu vyjme z kastrolu a poslušně se odkutálí opodál.
Sebereme hrnec, počkáme, až se nám znovu rozeběhne krevní oběh, srovná srdeční arytmie a vrátí barva do obličeje a pokračujeme podle vlastní fantazie.
Hlavně v duchu hesla:
Míša K.
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.