Detail příspěvku: K polední kávě: Restaurace Museum v Kostelci, díky!

K polední kávě: Restaurace Museum v Kostelci, díky!

autor: | Srp 3, 2018 | Ranní kávy | 9 komentáře(ů)

Views: 117

Lidi, já tak strašně ráda píšu hezký věci, ani nevíte. Tak tady jedna je a dělám to nesmírně ráda! Jakkoli patřím k těm, komu teploty nad 30 vysloveně dělají dobře, jak Bosorka v diskuzi poznamenala, jsem jedna z ještěrek, úplně chápu, že pro větší procento populace zde, je 35 prostě hranice únosnosti.

Leckdy již za hranicí. A to nejen po rovině tělesné, ale také psychika dostává na frak.

To je pak samozřejmě dar a klika, může-li člověk někde ulehnout, prostě s sebou fláknout a v poloze horizontální, ideálně ve stínu a pod mokrým prostěradlem přežívat.

Tím spíš mi dochází, jak asi musí být neskutečně náročné ve 37 stupních, kolikrát více, než dvanáct hodin například lítat po „place“ v restauraci, nadto se zahrádkou, logicky plnou, a při tom se profesionálně usmívat na splavené, namnoze nervozní osazenstvo, drcené vedrem, na hranici hysterie.

Je mi jasné a upřímně si to ani nechci představovat, jak asi musí být kuchařům a třeba těm, kdo u origoš pece pro ten vyvařený lid tam venku připravují pizzu.

Vůbec bych se nedivila, kdyby nás ve čtvrtek po deváté hodině večer, hladové a k tomu žadonící o všeliké výjimky z pravidel v jídeláku, vzala obsluhující paní židličkou naplocho do tváře a kuchař přihodil základ na pizzu, na kterou si můj doprovod naporoučel přídavné ingredience a „vyfikundace“, co svět neviděl.

NESTALO SE TAK, NAOPAK!

26694YmV.jpg

Nesmírně ráda bych tedy touto cestou, a doufám, že si to přečte celý středočeský kraj, plus Kolínsko, fakt poděkovala personálu restaurace a pizzerie Museum, v Kostelci nad Černými lesy.

Můžete si říci, jasný, tak člověk musí být profík a holt po celodenním pařáku, kdy je od rána na nohách, na kterých se nezastaví, má-li otevřeno, je to jeho práce.

Ne – není to pravidlo, není to automatické a každý to ví.

Jsme jen lidé a můžeme být unavení – profík, neprofík.

Člověk pozná, kdy je někdo „jen“ profesionál, a kdy je jeho vklad prostě nad rámec toho všeho, co se jmenuje, „je to můj job“. Kdy je milý a ochotný, protože je prostě takový, a protože tu práci, potažmo evidentně i lidi, má fakt rád.

Děkuji paní, která nás obsluhovala, (trubka jsem se nezeptala na jméno), za neskutečně přívětivou obsluhu, za ochotu, s jakou s kamarádem řešila jeho „vytuněnou pizzu“, za trpělivost bez náznaku nervozity – podotýkám po deváté večer a po patrně více, než dvanácti hodinách v práci, za úsměv rozhodně kilometry dál, než jen profesionální, prostě lidský a milý přístup.

A ještě…

Ten losos byl excelentní, ten citronovo-medový přeliv bych si s přehledem nanesla i na hlavu, fazolky perfektní a měkké a můj doprovod prožil nad svou pizzou orgastické pocity, ačkoli jí půlku nechal. (se nedivím, s tou dvojitou porcí žampionů, kilem sýra … a teď nevím, co všechno si naporoučel navíc, a co všechno mu ten šikovný kuchař/ka (neviděla jsem) ochotně připravil.)

26695NWY.jpg

Odcházeli jsme bezpečně poslední, po zavíračce, na kterou nás ani nikdo neupozornil, až když jsme se sami zeptali.

Pokud se chcete někde nejen skvěle najíst, ale taky odcházet s hezkým pocitem, dobrou náladou a pozitivní energií a nejste právě v Humenném, ale kolem Kostelce n/č.l, tak tady.

26693ODY.jpg

Vydudala jsem na té báječné paní, co nás … slovo obsluhovala je málo … takže, co se o nás starala jako o vlastní … sirky, co je tam měla už dlouho, a které mi, jakožto lajdáckému kuřákovi zapůjčila.

Věřím na energii předmětů – a tyhle zápalky si jako sluníčko v kabelce budu šušnit.

Přeji všem zaměstnancům z restaurace Museum, ať se daří!

To, co děláte, děláte skvěle!

Míša K.

[sexy_author_bio]

Článek pro vás napsala:

Michaela Kudláčková (Yáma) 21.8.1968 „Lev“
Michaela Kudláčková (Yáma) 21.8.1968 „Lev“
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.
 
Subscribe
Upozornit na
9 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bosorka
Bosorka
03.08.2018 19:27

Asi jsem se (zase) ztratila…nevíte prosím někdo, proč se mi nezobrazuje profilová ikonka u komentářů? Na nástěnce se zobrazuje. Nahraná přes gravatar. V profilu je. V komentářích ne. Možná se už někdo ptal…

Martin Kloubek () 27.8.1973 „Panna“
Admin
Reply to  Bosorka

byli komentáře celé předělávané a znovu instalované velice pravděpodobně v nastavení :angel-animated-emoji:
I když jako adminu se zobrazuje , koukám níže že Míše také

Martin Kloubek () 27.8.1973 „Panna“
Admin
Reply to  Bosorka

už je tam

Bosorka
Bosorka
04.08.2018 09:57

Moc děkuju!! :bye:

Bosorka
Bosorka
03.08.2018 17:29

Ten losos vypadá moooc dobře!

Aktuální motto

„Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne.“
Václav Havel
 

Luna

Luna přibývá Co to znamená?
a nachází se ve VAHÁCH. Jak to působí?

AdSense

Vaše jméno

Rodokmen jména Milan najdeme v jižní Evropě, kde vzniklo z přídavného jména „milý” nebo „milovaný”. Význam jména je tak jednoznačný a vůbec v tom není žádná lingvistická věda. Milan je prostě milý. A taky frekventovaný. U nás je takových miláčků požehnaných 118220.

V celosvětovém kalendáři je dnes

Autistický den hrdosti.

Nejnovější komentáře

Výklady pro Vás od Vás

Výklady Pro Vás Od Vás

Kameny pro ženy

kameny-pro-zeny

INTELIGENTNÍ SMART ZRCADLA

Škola tarotu

Škola tarotu

Runová magie – škola

runová magie

Ankety

Máte nějaký důvod pokládat pátek 13. za nešťastný? Stalo se vám tento den něco zlého?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Sešit na vaření

sešit na vaření

Příspěvky od Popelek

Vyfotili jste něco zajímavého?

Podělte se se všemi! Zašlete foto na redakce@popelky.cz

Statistiky

  • 30
  • 383
  • 17 860
  • 347 596
  • 2 475 804
  • 3 796
  • 28
  • 1 859
0 Shares
Share
Tweet