Detail příspěvku: Horoskop pro všechna znamení – květen 2023

Horoskop pro všechna znamení – květen 2023

autor: | Kvě 1, 2023 | Magie | 0 komentářů

Návštěvy: 21991

Vítejte v květnu, měsíci velkých změn a namnoze až osudových posunů. Maličko se na nás sice zamračí závěr května, ale v kontextu s velkým počtem pocitově slunečních dnů a pěkných astrologických aspektů to bude spíše jen piha na kráse letošního května.

Začínáme Merkurem, který se rozeběhnul dozadu a bude chtít, ve spolupráci se Saturnem připomenout sliby a závazky, aby se uprostřed měsíce zastavil a rozeběhl dopředu, čímž uvolní, spolu s Jupiterem prostor nové komunikaci. To celé v Býku.

5.5. nás čeká zajímavý úplněk ve Štíru se silným Neptunem v Rybách.

Následovat budou opět příjemné dny, které patrně více věnujeme přátelům a společnosti, podnikání, obnově, nápadům…

Střed května nám zpestří zásadním přechodem Jupiter Venuše i Uran a to opět v zásadě pozitivně.

Více TADY osobně

Dodám už jen, že 21.5. se Slunce přesune do Blíženců, což by mohlo opět přinést novinky a nové zprávy, také nové začátky s ohledem na Uran a delší dobu očekávané informace.

19.5. Přijde Novolunní, opět v Býku a čas na obchody a finance a pracovní záležitosti, které je dobře v tomto období s ohledem na přívětivé naklonění Jupitera i zrealizovat a zkusit štěstí.

Prakticky až konec měsíce si Saturn, který je toho času v Rybách, vybral čas, kdy některé bolestné společenské záležitosti předložil bez obalu a tak jak jsou a bude je chtít řešit či rovnou ukončit.

Je to doba, kdy přestaneme být motýlky a maličko to zhoustne i právně, co se týče vleklých a neprůhledných událostí.

Když si ohlídáme interní vztahy, pak budeme možná pouze přihlížet společenskému dění a celosvětovému dění, kde by to Saturn mohl směrovat na všelijaká zúčtování myšlená jednou pro vždy a necitlivě.

Závěr měsíce ovládá vzduch a oheň. Přesun Marsu do Lva by mohl znamenat zásadní bitvy a vítězná tažení. Pokud ale nemusíte, tak v tomto astrologickém klimatu raději nelétejte, nedrápejte se po činných vulkánech.

Ohlídejte elektrospotřebiče, nepohybujte se v minových polích a nekuřte u benzínky.

A teď už detaily pro jednotlivá znamení.

 


KOZOROZI

Hodně z vás, Kozorohů se v tuto dobu snaží dohnat, co zameškali v uplynulém období, kdy měli dojem, že není dost informací k tomu, se v nějaké věci rozhodnout. Patrně se spíše jedná o věci pragmatické a úřední či pracovní, než citové.

Úplněk 5.5. by měl být pro Kozorohy úplněk veskrze sice silný pocitově, ale ve výsledku docela objevný. Může vám i svitnout a můžete mít dojem, jak to, že jste některé věci neviděli, když byly vidět. (bacha, to platí i oboustranně. I vy můžete být tím odhaleným).

Kolem 9.5. a dál vám pomůže Uran, který by mohl věci rozeběhnout a rozhodně i Saturn, který vám v tuto dobu přeje a přinese vhled do věcí bez okolní mlhy.

Mezi 11. a 15. květnem se vám nebude asi chtít strkat nos do novinek, zejména ekonomických a podnikatelských, které vám někdo předloží jako návrh. Spíše se budete chtít setkat s co největším množstvím zainteresovaných osob, abyste měli obrázek. Budete poměrně dost komunikovat.

Přechod Jupitera do Býka bude pro Kozorohy, jejichž vládnoucí planeta se od března nachází v Rybách, předně začátek úvah o nových směrech v oblasti práce. A věřte, že cokoli teď vymyslíte, bude fajn. Nejen proto, že Kozoroh je i bez Jupitera výtečný stratég, ale on i ten Jupiter má pro vás díl štěstí. (ale jistě, že štěstí existuje a všechno se naplánovat nedá 😉 )

S přechodem Slunce do Blíženců se Kozoroh uvolní a patrně dojde i na vztahy a lásku v tom pozitivním slova smyslu, protože Venuše v tomto období Kozorohům spíše přeje.

Po Novolunní by mohla většina Kozorohů nabýt dojmu, že nyní je dobrá doba něco rozjet, protože již do věcí vidí. Je to dobrá doba pro novou práci, investice, obchody a přijímání nabídek.

Závěr měsíce by měli i Kozorozi věnovat více opatrnosti, ačkoli oni opatrní jsou. 29.5. můžete dostat k řešení právní problém. Necháte si na to čas.

Zdravotně: Zkraje května dejte pozor na dutiny, koncem pak hlídejte nervy a paže.

 


VODNÁŘI

Také většina Vodnářů pojala začátek května spíše prakticky a tady se díky aspektům upřel jejich zrak zřejmě ponejvíce na oblast domova a bydlení. Patrně máte i co vyřizovat na úřadech a možná sepisujete lejstra, až z vás kouří.

Stejně ale máte možná pocit, že stále ještě jako byste na co zásadního čekali, jakoby vám Merkur ze své pouti zpět časem něco dlužil.

Je možné, že to, na co čekáte, vzkázal Merkur po Uranu.

Ten by totiž mohl Vodnářům před úplnku přinést jakýsi zvrat, který by se ponejvíce měl týkat soukromého života, a měl by vás definitivně nasměrovat.

Úplněk bude u většiny Vodnářů ponejvíce o vizích budoucnosti a hodně také o tvorbě. Můžete dojít k nějakému nápadu a poznání a může to být třeba i formou snu. Něco, jako Mendělejev a jeho slavná tabulka. Co se odvrácené strany tohoto silného úplnku týče, vyvarujte se obchodování s lidmi, které neznáte a hlídejte si osobní věci.

Po úplnku by měl přijít čas pro vodnářskou touhu po poznání. Potáhne vás to nejen do přírody, ale také na místa, kde jste nikdy nebyli, za lidmi, které byste rádi poznali a vedle cestování byste se mohli klidně přihlásit do nějaké kurzu, nebo se jinak vzdělávat. Na obchodování to není, na pragmatická témata také ne.

Přechod Jupitera do Býka plus umístění vašeho vládnoucího Uranu přinese Vodnářům hodně nového nejen v domove, ale také v karieře. Berte 16. květen jako začátek procesu.

Přechodem Slunce do Blíženců předešlá nálada jen zesílí a k tomu vás tato změna dobije energií a komunikačními schopnostmi.

Teprve o Novolunní se Vodnáři vrátí do práce, ke strojům, ke svému účtu a praktickým otázkám. Je to příjemné Novoluní, takže bych očekávala spíše přínosy po rovině hmotné, než ztráty.

V závěrečném květnovém období, konkrétně od 28.5. rozhodně necestujte a také se vyhýbejte cizincům, nezdržujte se na veřejných místech, nesnažte se posunovat hranice vlastních ani cizích možností! Dívejte se na televizi. Pokud se v ní nebudete hrabat zezadu, je to bezpečné.

Zdravotně: V průběhu května si dávejte pozor na čidla na hlavě, tedy oči, uši, nos a v závěru na úrazy v rámci většího počtu osob.

 


RYBY

Kéž by se Rybičkám dařilo pochytat všechny myšlenky, a že jich je, a udělat z nich nějaký sourodý obrázek pro věci příští. Nejen vztahy, ale také práce a ekonomická situace, vlastně Rybky neví, čemu v hlavě věnovat pozornost dřív.

V těchto dnech by se mohlo stát, že mnohé Rybky si řeknou, že bude lépe věnovat se něčemu úplně neracionálnímu a půjdou do kina.

Dobře děláte.

Počkejte na Uran, který přinese ještě nějaké novinky a mělo by to přijít těsně před úplňkem, a také se dejte dohromady s Merkurem, který už běží kupředu.

Během úplňku věnujte pozornost své brilantní intuici a svému Neptunu, protože vedle toho, že asi budete chtít napsat báseň, nebo se věnovat smyslovým požitkům, můžete mít i silné mystické zážitky, ze kterých by mohla pro vás přijít i informace či prozření a to zejména ve vztazích.

Neobchodujte těsně před a cca 12 hodin po úplňku!!

A vlastně ani pak, tedy až do 10.5., ale pochybuji, že na to budete mít buňky. Zato budete výrazně milý společník, empatická vrba, léčitel a myslím, že na obchody nebude moc prostor. Vaše krédo pro toto období, „ono to nějak dopadne“.

A dopadne.

Přechod Jupitera do Býka má pro Rybičky význam předně praktický a stran učení a studií. Ve vašem znamení je Saturn, který má tendenci měnit vám život a bude u vás dlouho (4 roky). Jupiter v Býku vás asi přiměje zvýšit si vzdělání nebo kvalifikaci.

Zatímco si budete sytit duši úvahami, přijdou k vám po 18.5. zprávy, které jste potřebovali.

Něco jako popostrčení správným směrem.

Od Novolunní mají Rybky, které chtějí změnit, nebo hledají práci dobrou možnost dostat nabídku, nebo se rozhodnout pro něco a mělo by to být rozhodnutí správné. Rozhodně ekonomicky ano.

Od 28.5. by mohlo přijít lehce depresívní období, ale nebude to dlouho trvat, spíše to u vás způsobí to, co uvidíte kolem sebe, než nějaká katastrofa vaše vlastní.

Odpočívejte, necestujte, nerozhodujte, i kdyby vás k tomu tlačili.

Zdravotně: Po celý květen by si Rybky měly dávat pozor předně na nervovou soustavu a ženské orgány. (můžete ale i otěhotnět!)

 


SKOPCI

Přes veškeré starosti, které mají v současné době Skopci patrně v oblasti zaměstnání, kde je možná nutné se učit něco nového, nebo i staronového, mají beránci dost energie a elánu to ustát. Ideálně, když teď odložíte všechny otázky vztahové, které mohl retrográdní Merkur také znovuobjevit a soustředíte se věci existenční a hmotné.

To proto, že mnohem originálnější a realizovatelnější nápady máte právě v této oblasti a přeje vám tu i Jupiter.

Avízovaný silný Úplněk a jeho Neptunské vizionářské ladění by měl být pro Skopce spíše zajímavý, objevný a plný poznání i nápadů… jedním slovem vlastně pecka. Můžete špatně spát, protože na vás je tady příliš vody, můžete ale také strávit moc zajímavou a erotickou noc. To, co si z toho odnesete, bude v každém případě nový zážitek, nápad, nebo možnost nového úhlu pohledu na leccos.

S Uranem navíc kolem 8.5. může přijít i kousek skládačky který jste potřebovali a může to být i malé zemětřesení ve vaše výhledu kupředu. Ne, že by se svět neotřásl, ale jednak to s vaším Marsem dáte a jednak to s Jupiterem uvítáte.

Když ne hned, tak později určitě. Vždyť jste Skopci, takže ve finále, co je nové, to je dobré. Je to výzva.

Po úplnku to vypadá, že se Skopci vrhnou do realizací oněch nejrůznějších nápadů a je možné, že okolo 16.5. přijde ještě nějaká nabídka, nebo návrh z jiné, než vaší hlavy a bude třeba o tom hovořit a zjišťovat.

Přechod Jupitera do Býka Skopcům vytvoří elán do změn v oblasti bydlení, domova, nebo rovnou místa pobytu. Ne, neodstěhujete se na Nový Zéland hned 17. května, ale berte 16. květen jako začátek procesu, na jehož konci budete patrně úplně jinde, jestli ne s někým jiným.

Protože je Skopec akční bojovník, a bude-li se vám to alespoň trochu zamlouvat, bude-li tam prostor pro vaši bojovnou sílu a touhu vítězit, patrně přijmete.

I tak si počkejte do Novu, jestli to vydržíte.

Přechod Slunce do Blíženců využije hodně Skopců ke společenským akcím a také k soutěžím. Ano, máte na umístění v první čtyřce.

Novolunní je v Býku a tady je právě prostor pro to přijetí, nebo uskutečnění, případně pro nový krok, odsouhlasení a podpisy na důležitých smlouvách.

Konec května je i pro Skopce zátěžový.

Prosím, dávejte na sebe pozor, tady už neriskujte, a pokud se Saturn přihlásí s nějakou nepříjemnou pravdou a s ohledem na Venuši, by se mohla týkat vztahů, buďte uvážliví a počkejte s kobercovými nálety a atomovkou až na červen.

Zdravotně: Květen je pro Skopce spíše energetickou vzpruhou a kromě sebedestruktivních modelů jim nic moc nehrozí. Snad jedině v závěru měsíce pozor na náhlé záněty a zápaly. Byly by však krátkodobé.

 


BÝCI

Tohle je váš měsíc a vaše období…patrně v tuto dobu řešíte především práci a pracovní záležitosti, zabýváte se smysluplností toho, co děláte a i otázkou, zdali jste na správném místě. Hodně Býků asi zvažuje nějaké nabídky, které přišly v uplynulém období a zdaleka nemusí být nové.

Na vztahy zbývá čas okrajově a patrně ho kombinujete hodně s praktickou a bytovou otázkou.

Před úplňkem by mohla přijít informace, která vás posune.

Úplněk by mohl být, pro zemité Býky poměrně náročný, protože je celý iracionální a mnozí Býci v této oblasti nejsou právě doma. Můžete mít dojem, že nevíte, co se s vámi děje. No tak nejste Ryba, ta je v tomhle doma.

Jděte do galerie. Picassovu vizi se vám pochopit asi nepovede, ale odpočine si váš racionální mozek.

Mezi 11. a 15. květnem asi dostanete nabídky na nákupy a investice, nebo vám někdo doma poví, že by bylo třeba něco zakoupit, nebo to prostě uvidíte sami, ale budete mít dojem, že se vám vůbec nechce cokoli kupovat.

Přechod Jupitera do vašeho znamení odstartuje Býkům hodně změn rodinných, pracovních, bytových … prostě úplně sakumprdum všude. Poděkujte mu, má v úmyslu vás posunout.

Toto je dobrá doba na to, vypnout a jet třeba za babičkou a tady s ní krmit holuby, nebo jet na výlet vydrápat se na nějaký kopec, než na nákupy.

Rovněž je dobrá doba věnovat se dětem a mladší generaci, ale také lásce a můžete se seznámit. Jo, do zmrzliny a lízátek klidně investujte, to není nic velkého a technického.

Přechod Slunce do Blíženců by mohl Býky zatížit komunikačně a po rovině písemností a nahromaděné pošty.

Oo Novolunní  přichází správný čas na ty odsunuté nákupy. Teď víte přesně, kde co koupit, za kolik, jestli se to vyplatí, a můžete klidně i někam investovat, přijmout obchodní nabídku, nebo jí odmítnout, neměli byste chybovat. Jenom se prosím v téhle době vyhněte citovým vztahům! Jste teď ekonom a počtář a traktor je vedle vás větší romantik.

Od 28.5. odpočívejte a vyhněte se jakémukoli střetu s těžkými předměty, vyhněte se Kozorohům a Pannám a nevylučuji, že zaznamenáte závadu na nějakém posunovadle.

Zdravotně: Hlídejte si po celý květem pohybovou soustavu, zejména kolena a šlachy.

 


BLÍŽENCI

Řekla bych, že od včerejška je Blíženec akční, nesmírně hovorný a myšlenky se hrnou jedna přes druhou. Blíženci, kteří pracují se slovy, budou mít invenci nebývalou. Máte hodně nápadů, hodně toho chcete říci a můžete mít pocit, že jste na všechno už přišli, jen je potřeba to sdělit.

Vyřiďte písemnosti, choďte po pohovorech… jste pokrokoví, máte brilantní slovní projev a rychle vám to myslí.

A ještě to zhoustne příští týden, kdy se přidá k vašemu Merkuru Uran s nějakou nebývalou inovací možná celého vašeho života, protože s ním s ohledem na vaši Venuši, může přijít také nová osoba do vašeho života.

Úplněk nejspíše strávíte v náručí, na rodinné sešlosti, nebo mezi příteli a můžete využít i posílenou intuici, která se ovšem asi rozplyne ve vaší touze s někým splývat fyzicky.

Plyňte, na to praktické také dojde.

Ne ale ještě v době po úplňku až do 15.5. To se asi budete muset věnovat rodinným příslušníkům a také cestování a poznávání, což asi bude váš prvořadý zájem. Informace, víc informací, víc vjemů, více poznání a podobně.

horokopprovsechnaznamenikveten2023

Přechod Jupitera do Býka může mít pro Blížence dopad… ale takový fakt něžny dopad na oblast pracovní, ekonomickou, rodinnou, bytovou…. no jo … tak taky úplně na všechny. A nebude to vůbec špatné.

Máte o čem přemýšlet a hlavně teda mluvit.

Uklidní a usadí vás Novolunní a bude to pro vás doba požehnaná, odpočinková, velice praktická a s ohledem na váš Jupiter by mohla být i ekonomicky zajímavá.

Přechod Slunce do všeho znamení vás paradoxně asi maličko unaví. Můžete mít dojem, že jste na roztrhání a všude je vás třeba. Ještě to vydržíte.

Od 27.5. už nic nedělejte, všeho se pusťte, nemluvte, necestuje, ideálně se vůbec nepohybujte. Nelétejte na ničem a v ničem a zahodte sirky.

Zdravotně: Po celý měsíc si dávejte pozor na krk, hlasivky a průdušky.

 


RACI

Všechno Račí se zřejmě momentálně sice zřejmě točí kolem vztahů a lásky, ale zdaleka ne tak ztěžka, jako to tomu bylo v uplynulém období. Přistupujete k dění s tím, že se to nějak vyvrbí, a tak jste především šaramantní a líbiví. Je to vaší Venuší a Merkurem, který vám navíc propůjčil jistou eleganci ve verbálním projevu.

Vaše bytost by měla být v tuto dobu lehká a bude s vámi ve společnosti dobře.

Od příštího týdne by mohl Uran přinést nějaký zvrat, cosi možná nečekaného, ale s ohledem na docela přívětivé aspekty okolní, byste měli vnímat změny spíše jako pozitivní, přinejmenším zajímavé.

Úplněk by měl být pro Raky velice silný, objevný a hluboký. Právě Raci by mohli prožít věci, které se mohou týkat až vizionářských vjemů, mimosmyslového vnímání, ale také hlubokých citů a emocionálních prožitků.

Asi se moc nevyspíte, ale mohlo by to být vyváženo něčím, co vás posune zejména duchovně.

Po úplňku byste se měli věnovat poznávání, protože i nadále jste velice vnímaví a máte empatii a cit. Trochu na úkor nervového vypětí, ale před nějakým zhroucením by vás měl ochránit váš Mars, který vás opatřil odolností.

Neobchodujte a neinvestujte v tuhle dobu.

Vaše empatie se týká druhých živých tvorů, nikoli neživých předmětů. Pokud před vámi neožije tisícovka, nechte ji na pak.

Přechod Jupitera do Býka by mohl Rakům přinést postupně změnu stavu. Jo, klidně se můžete i vdát, rozvést, odstěhovat, změnit práci… ne nebude všechno hned druhý den, on se Jupiter v Býku nějakou dobu zdrží, a hlavně to bude posun kupředu.

Přechod Slunce z Býka do Blíženců vás ještě více uvolní a pustí k vám informace a osoby, které pro vás budou přínosem, což je dané Venuší a Jupiterem.

Teprve Novolunní přinese i pro Raky něco málo rácia a předloží vám zřejmě k řešení nějakou pracovní záležitost, ale může i právní či ekonomickou. Patrně to zvládnete bez ztráty kytičky. Pokud jde o nabídku nové práce, budete mít dobrou šanci úspěšně zvážit i praktickou a nejen pocitovou rovinu.

Ať se rozhodnete jakkoli, mělo by to být správně.

Vyhněte se Vodnářům a necestujte do ciziny. I rodná hrouda je do konce května pro vás náročná.

Zdravotně: V květnu máte dobrou odolnost a málo rizik. Snad jedině nervová soustava a to zejména koncem května. Bacha na alkohol.

 


LVI

Kupředu se rozběhnuvší Merkur by měl Lvy na chvíli hodit předně do rodiny a k rodinným příslušníkům. Jste jemní a jemnocitní. Máte dobrý úsudek a k věcem teď přistupujete s nadhledem. Nechce se vám babrat v detailech, zato máte dobrou šanci vidět nejen vlastní život jaksi v širším kontextu.

Pokud chcete, je to teď o tom, že jste se povznesli nad drobnosti, přestali vnímat tolik vlastní pocity a díváte se na věci i očima druhých a s ohledem na budoucnost vzdálenější.

Vaše hodnoty tím neutrpí, pouze získají. I vy získáte!

Od příštího týdne by navíc mohla přijít nějaká změna, nebo zásah do vašeho soukromého života, což může být i něco, co jste chtěli, nebo očekávali a díky Jupiteru se ukáže vaše Lví oddanost věci i schopnost bít se za spravedlnost.

Můžete být v tuto dobu někomu velkou oporou a sami dojít k poznání, proč jste v tuhle dobu na nějakém místě.

Úplněk je o tom, kam se kloní duše toho, kterého Lva. Pro Lvy zemité přinese těchto pár hodin spíše intuitivní vjem praktický, tedy byste si měli vsadit, protože možná budete vědět jak, nebo můžete na něco přijít racionálně a prakticky. Může to být náhoda.

Pro Lvi ostatní a zejména vodní by to mohl být úplněk velice zásadní a také po rovině lásky a vztahů něčím výjimečný. Nevyloučila bych u některých Lvů i hrdinský čin v nějaké vypjaté situaci. Je to nastavením Uranu, Jupitera a Marsu vůči vodnímu a ohnivému živlu.

Přechod Jupitera do Býka má pro Lvy předně začátek nové éry pracovní a ekonomické. Bude to delší proces a bude pěkný. Berte 16. květen jako začátek něčeho, co vás posune, jestli ne mnohé přímo vystřelí vzhůru.

S ohledem na Venuši a Mars by se vám mohlo podařit získat pro svou věc nejen nadšence, ale záhy i sponzory a to hnedle kolem novolunní.

Po 28. květnu už pro jistotu zvolněte a jen se snažte pozorovat. Pokud vás někde bude třeba, přemýšlejte dřív, než cokoli uděláte.

S ohledem na Saturn a jeho nastavení vůči Lvům, by vaši intervenci a pomoc mohli potřebovat starší rodinní příslušníci a partner.

Zdravotně: Pijte tekutiny a opatrní by v prvním a posledním týdnu měli být vysokotlací Lvi.

 


PANNY

Dalo by se říci, že zpětný chod Merkura v uplynulém období skoro nejlépe zužitkovaly Panny. Nejenže se vám vynořily věci, které pomohly konečně mnohé otázky zařadit, a je tedy možné je uzavřít, ale zanalyzovali jste patrně i některé rodinné, partnerské a přátelské vztahy.

O mnoha lidech jste si udělali dobrý úsudek a je možné, že jste také udělali hodně pro své zdraví a i vzhled. Staronový účes?

V zásadě byste v tomto duchu měli pokračovat, ale teď už s pohledem kupředu, ač s přihlédnutím k tomu, co jste zjistili.

Od příštího týdne budou zejména Panenky narozené v prvních zářijových dnech zřejmě muset řešit otázku domova, také domácího zvířectva i otázku potomstva. Váš Merkur má ale dost sil a také vám přeje Jupiter, a tak můžete počítat s dobrým úsudkem, prozíravostí i štěstím tam, kde ho bude potřeba.

Úplněk by Panny mohl zatížit svou Štíří energií, kterou Panny těžko zpracovávají.

To po té emoční rovině. Pozitivní na něm je, že Panna může tyto hodiny využít k brilantnímu odhalení nějaké lži nebo podvodu dřív, než by se realizovaly a to nejen v souvislosti s vlastní osobu, ale i u přátel, nebo rodiny.

Pokud vám Panna v tuto říká, že je něco podfuk, věřte jí.

Možná budete mít problém si mezi 10 a 15.5. i koupit svačinu, jak moc vám to bude připadat nehospodárné, tak je to Saturnem a přejde to. Trochu, teda.

Zato s vámi bude legrace ve společnosti, ideálně tehdy, když vás někdo pozve. Pokud bude kde poradit, poradíte dobře.

Přechod Jupitera do Býka přiměje Panenky uvažovat o změnách na poli práce a domova. Budete chtít víc. A Jupiter vám postupně pomůže k mnoha nabídkám a možnostem.

Mezi Novem a 22.5. čekejte zřejmě úřední písemnost nebo vyrozumění, nad kterými budete muset přemýšlet a nebude se vám chtít reagovat hned.

Nechte to po přechodu Slunce do Blíženců a někdo vás v nějaké věci, která by mohla souviset osloví sám.

Závěr měsíce věnujte odpočinku, zejména nenamáhejte pohybový aparát, necestujte a poslouchejte intuici. Rozhodně se vyhněte davům a to hlavně v cizině.

Zdravotně: Na začátku května jezte dietní potraviny, protože můžete mít slabší zažívání a v závěru května pozor na úrazy.

 


VÁHY

Také Váhy se patrně v tomto týdnu probraly a nejspíš zvolily jako první pracovní záležitosti, do kterých se opřou v průběhu následujících dnů ještě o něco více. Rovněž u Vah by se dalo říci, že pro ně byl retrográdní pohyb Merkura přínosem.

I když to možná některé z Vah ještě nevidí, zbytek měsíce ukáže, jak ta retrospektiva po mnoha rovinách byla zajímavá.

Aniž byste to možná cíleně chtěli, dali jste do pohybu věci, které v minulosti ustrnuly a ty se k vám v tomto měsíci vrátí v podobě poměrně pěkné.

Zato zase může ručit Jupiter, který by vám záhy mohl hodně pomoci, zejména ve zmíněné pracovní a také ekonomické a podnikatelské oblasti.

Uran mu od příštího týdne pomůže a do vaší blízkosti nasměruje kontakty mnohdy dávno zapomenuté.

Současně by mohl přinést i řadu změn.

Vaše příznivá hvězda se totiž bude blyštit i ve dnech následujících, tedy mezi 11. a 16.5., které by měly přinést řadu zajímavých setkání, často, díky Jupiteru neočekávaných a více příjemných´, než naopak.

Celý květen je pro Váhy spíše pocitový a emoční, nežli technický a praktický.

Přechod Jupitera do Býka bude Váhy od 16.5. nutit překvalifokovat kvalifikaci a mnohé Váhy skončí ve školních lavicích při zvyšování vzdělání, práci na doktorátech a podobně. Gratuluji.

Výjimku tvoří období kolem Novolunní, které by mělo přinést nějaký nový začátek, nebo návrh a podobně a to ekonomicky, úředně a pracovně.

Také pro Váhy ale platí varování před náročným koncem měsíce.

Od 21.5. si dávejte pozor, nenechte se ničím rozhodit a více odpočívejte. Znáte Saturn, ten vás tak, jako líbivá Venuše šetřit nebude.

U Vah by mohlo jít nejčastěji o věci soudní a oblast domova ve smyslu nemovitosti a technické problémy nejrůznějšího druhu.

Zdravotně: Květen oslabí Váhám imunitní systém hlavně zkraje a na konci měsíce. Naopak uprostřed května máte dobré zdraví a odolnost.

 


ŠTÍŘI

Pro mnoho Štírů bylo uplynulé období skutečně asi výživné a mnozí se mohou cítit unavení i zmatení. Ačkoli je možné, že se některým Štírům otevřely nezhojené rány a připomněly staré křivdy i emoce, a to jak pracovně, tak i citově a úředně, na druhé straně není špatné podívat se na některé okamžiky s odstupem.

Rovněž je tu prostor srovnat si, co je a není důležité s ohledem na současnost a budoucnost. Je to a ono ještě stále aktuální?

Mnozí Štíři nyní stále ještě vnímají zpětný chod Merkura, ale to se změní.

Mělo by to to být tak, že od příštího týdne se s Uranem dostaví nejen schopnost hodnotit a vidět, nejen cítit, ale také přijde cosi, jako malé zemětřesení vašich hodnot a potřeb. Bude to pokrokové a možná i nové.

Úplněk bude jedním slovem pro Štíry hustý.

Vedle emocí, které mohou lítat sem tam, a vedle Neptunského skoro mystického prozření a hloubky, byste mohli prožít zajímavé hodiny po rovině tělesné. Tento úplněk může mít ale i odvrácenou stranu pro Štíry, a tou je odklon od reality, a proto se vážně vystříhejte v tuhle dobu alkoholu a i pro jistotu léků a podobně. Sama realita tohoto úplnku je jako několik panáků.

Dobu po úplňku bude hodně Štírů vnímat jako uvolnění, osvobození a nadechnutí.

Budete lehčí a budete příjemní i komunikativní, ochotni pomoci a plní soucitu. Je pravděpodobné, že nebudete touto dobou chtít být sami. Praktické stránky nebudete vyhledávat, mnozí se jim budou i cíleně vyhýbat.

Bude to pro většinu Štírů období velice příjemné a takřka bezstarostné. (Dobře, tak méně starostí nežli jindy. Protože Štír zpravidla není bezstarostný nikdy).

Od přechodu Jupitera (viz video) přes Novolunní až po přechod Slunce do Blíženců můžete očekávat nejrůznější návrhy, novinky a nabídky, kdy zprvu asi půjde hlavně o pozvání do společnosti, za kulturou nebo na výlety, aby se po Novu přihlásily i nabídky pracovní, ekonomické a podnikatelské.

Přechod Jupitera do Býka má pro Štíry postupně předně spoustu nabídek pracovních a také změny po rovině partnerské. Na konci Jupiterova tažení Býkem, mohou být mnozí Štíři přestěhovaní, vdaní a ženatí, povýšení … čert ví, ale je to posun kupředu.

Pokud se rozhodnete něco přijmout po 22.5. mělo by to být rozhodnutí správné.

Konec května využije Saturn u Štírů pravděpodobně ponejvíce v oblasti fyzické a to jak u vás, tak u rodinných příslušníků starší generace. Pro jistotu se ale nezdržujte na rizikových místech, neriskujte v autě, nelezte nikam po výškách a rozhodně neexperimentujte s vlastními silami a možnostmi.

Zdravotně: V zásadě je to hodně o psychice a hlavě, jinak díky Jupiteru můžete mít po zdravotní rovině i štěstí, ale určitě to nepokoušejte v posledních květnových dnech.

 


STŘELCI

To, co přináší retrográdní Merkur Střelcům, se patrně nejvíce opírá do partnerských vztahů a roviny citové. Navzdory náročnosti, kterou to u mnohých Střelců na sebe vzalo, může jít o obrovský posun kupředu.

Patrně už vám došlo, kde všude jste neviděli to, co jste vidět měli a jak vypadají věci, když se na ně člověk podívá zvenčí.

Nic zlého vám květen nepřinese. Právě naopak!

Hned na začátku příštího týdne dojdete k nějakému novému zjištění, které by vás mělo potěšit, aby pak přišel Uran s nějakým zvratem nebo zásadním vkladem do vašeho života. Může být i v podobě osoby.

S ohledem na Venuši, Mars, Neptun i Jupiter se může jednat ale hned o soubor několika věcí, jak pracovních, tak i citových.

Úplněk by měl předešlé nejen prohloubit, ale rovněž vám poskytnout vhled a prozření, hodně emocí a hodně silné prožitky, jak soukromě a intimně, tak i duchovně a prakticky. Nepijte během úplnku. Zvládne být opojný pro Střelce i bez vína.\r\n

Po úplňku přibližně až do přechodu Jupitera se budete bavit, budete velice příjemní společnici, budete uvolnění a odlehčení, aktivní, výkonní, ale rozhodně se vám nebude chtít řešit ekonomickou a pracovní otázku. Spíše to budou věci citové a estetické.

Přechod Jupitera do Býka má na Střelce samozřejmě veliký vliv, protože jde o vaši vládnoucí planetu. Tento přechod nepřehlednete. Jupiter má úmyslu vás povýšit, přestěhovat, ekonomicky pozvednout, oženit, vdát, nebo klidně všechno najednou, protože v tom Býku nebude bydlet den, ale dlouho, takže to klidně může stihnout všechno, neboť Střelec není žádná želva… se rozhodne a jede.

Budete plní nápadů, takže spíše bych očekávala, že přestěhujete celý byt, kdo ví, zda nepřestěhujete sebe sama do jiného bytu.

Novolunní vás vrátí asi trochu na zem a k práci a hmotné rovině vašeho života, ale protože za vámi stojí stále Jupiter v hezkém úhlu, bude to spíše pozitivní a můžete zkusit leccos. Vlastně cokoli, co neublíží nikomu druhému.

Závěr května, který patří Saturnu, bude u Střelců patrně o nějakém rozkrytí cílů a záměrů nějakých lidí, nebo i jednoho člověka, což by vás ale nemělo nijak zazdít, protože retrográdní Merkur vás na takovou věc již připravil. Proto vás ujištění od Saturna nejspíš nijak neporazí.

O důvod víc, věci nadobro uzavřít a vydat se kupředu bez zátěže.

Zdravotně: Dávejte si dobrý pozor na ženské orgány a oblast močových cest. Po celý měsíc!

 


Pokud byste zatoužili po dálkové videoškole Tarotu, kde jsou i základy astrologie, tak není problém

Vystrizek1

Kdyby vás lákala dálková videoškola runového písma, amuletů a runové magie, lepší tutově nenajdete

Vystrizek


 

Přeji všem čtenářům příjemný máj,

mnoho hezkých chvil a hodně, zdraví i štěstí!

(Kopírování textu, prosím pouze s uvedením zdroje. )

Michaela Kudláčková


 

Článek pro vás napsala:

Michaela Kudláčková (Yáma) 21.8.1968 „Lev“
Michaela Kudláčková (Yáma) 21.8.1968 „Lev“
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.
 
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Aktuální motto

„Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne.“
Václav Havel
 

Luna

Luna ubývá Co to znamená?
a nachází se ve ŠTÍRU. Jak to působí?

AdSense

Vaše jméno

Marek je jméno původem z latiny. V jádru je to Marcus ze základního Martius, které vzniklo podle boha války Marse. (Árés). V překladu tedy znamená jméno Marek přímo Mars, tedy bůh války. Volně přeloženo se čte jméno Marek jako „válečník“. V ČR je 52 497 Marků.

V celosvětovém kalendáři je dnes

Dnes není žádný mezinárodně významný den.

Nejnovější komentáře

Výklady pro Vás od Vás

Výklady Pro Vás Od Vás

Kameny pro ženy

kameny-pro-zeny

INTELIGENTNÍ SMART ZRCADLA

Škola tarotu

Škola tarotu

Runová magie – škola

runová magie

Ankety

Jak se vám líbí web Popelkycz?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Sešit na vaření

sešit na vaření

Příspěvky od Popelek

Vyfotili jste něco zajímavého?

Podělte se se všemi! Zašlete foto na redakce@popelky.cz

Statistiky

  • 72
  • 517
  • 23 350
  • 359 748
  • 2 421 193
  • 3 795
  • 28
  • 1 846
0 Shares
Share
Tweet