Views: 40
Osmažená jatýrka dušená v cherry brandy dochucená rozmarýnovo-šalvějovým máslem a tlučeným jalovcem s granátově rudou brusinkovou ozdobou – zní to jako sen? Pak se směle zasněte, protože tahle dobrota není zdaleka tak náročná na přípravu, jak by se mohlo zdát. A pokud ji hezky ozdobně zabalíte, máte rázem luxusní dárek pro své blízké.
Doba výroby:
Příprava – cca 1 hodina 30 minut
Chlazení želatiny – alespoň 4 hodiny
Tuhnutí teriny – alespoň 4 hodiny
Cena: 280,-
Suroviny:
- 600 g očištěných krůtích jater (tedy minimálně 800g i s blankami)
- 250 g másla
- 85 ml cherry brandy
- 80 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%)
- 1 šalotka
- 18 kuliček jalovce
- 1 a ½ lžičky barevného pepře barevného pepře
- 3 větvičky rozmarýnu
- 3 větvičky tymiánu
- 10 čerstvých šalvějových lístků
- 110g čerstvých brusinek
- 1 vrchovatá lžíce třtinového cukru
- 3 plátky želatiny
+ 2 lžíce másla a 2 lžíce kvalitního slunečnicového oleje na smažení
+ mořská sůl na dochucení
Recept najdete na www.foodstyle.cz Naše Katka „Vařečka“ si založila vlastní stránky o vaření, do kterých vkládá všechen svůj kuchařský um. Protože její spolupráce s magazínem tím ale rozhodně neskončila, můžete se s Katčinými recepty setkávat nadále v této formě i zde na Popelkách. Na jejích stránkách najdete dokončení receptu, a také verzi pro tisk. Můžete tam samozřejmě o receptech diskutovat a hodnotit je. Dokončení receptu na Játrovou terinu s brusinkovým želé najdete zde… |
Katka
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje vůni lesa a má ráda lidi. Libuje si v sarkasmu a je ortodoxním optimistou. Duší je hippie a slintá ve spaní. Nikdy nepochopila zlomky.
Ráda by osobně mluvila s Ježíšem Kristem.
Tyhle taky napsala:
- Rodina a Drobotina12.11.2018Můj sloupek XVIII – Ježíškova vnoučata (?)
- Tělo16.04.2018Meningoencefalitida …už nikdy!
- Společnost13.03.2018Můj sloupek XVII – Nostalgie
- Společnost27.02.2018Můj sloupek XVI – nocleženka