Views: 45
Myslím, že dokonce i chlap, co normálně nevaří, je schopen tuhle krmi připravit. Napadá mě, že pondělí je tak akorát prima den na nějaký ten recepis. Nejsem si jista, zdali už jsem vám náhodou o téhle roládě někdy neříkala, takže pokud ano, odpusťte sklerotické ženě a berte to jako připomenutí, nikoli převratnou novinu…
Mimochodem, tahle roláda má výhodu v tom, že je to takový dort pejska a kočičky, co se ale ve finále dá bez úhony jíst.
Můžete si do ní zabalit vlastně cokoli, mimo ponožek a podobně.
Základem je mleté maso, které si já osobně nechávám umlít, neb podívaná platí a nehodlám kupovat namleté podrážky, plesnivé párky, kůže a plonkové tkaničky od bot.
Ideálně, když si necháte namlít půl vepřového a půl hovězího, ale to nechám na vás.
Roládu nijak neurazí jeden druh masa a ani třeba tři druhy…vlastně je to jedno, jestli bude vepřovo – hovězí, nebo třeba krůtí.
Maso si rozžmoulejte v míse, ideálně rukama, protože jídlo má rádo, když se ho dotýkáme.
Moc maso nesolte a zažmoulejte tam jen trošku hořčice. To proto, aby se moc neubíralo masu na chuti.
K masu do misky dejte trochu plnotučného mléka. Podle množství masa, ale na kilo tak půl hrnečku.
Zažmoulejte mléko do masa a nechte chvilku, cca 15 minut odpočívat.
Pak znovu požmoulejte.
Na linku si rozprostřete igelit (stačí rozstříhat tašku) a ten potřete ojelem, aby byl mastný.
Za igelit, rozprostřete alobal, jehož hrana by měla být nad igelitem.
Alobal také pomastěte.
Na igelit si naplácejte maso tak, abyste si udělali rovnoměrnou placku, jejíž konce jakoby pomačkejte, ať je nemáte roztřepané.
Pak si dejte na máslo osmahnout cibulku, můžete třeba na slanině a pak na ní dejte dvě, tři vajíčka.
Jednoduše si uděláte míchaná vajíčka.
Ta potom naplácejte na placku a rovnoměrně, ne až úplně do krajů je rozetřete po placce.
Tak …
A teď můžete na vajíčka naklást leccos.
Máte rádi a zrovna jsou po ruce houby? Dejte tam houby.
Dejte si tam hrášek, nebo papriku, nebo salám, nebo špenát….roláda snese cokoli, jenom asi marmeláda by nebyla to pravé.
Já dala tentokrát sýr.
Jedna rada:
Cokoli tam budete klást, snažte se nakrájet, nebo nasekat.
Jednak se vám to bude líp balit a jinak líp krájet pak na kolečka.
Když máte pokladeno, chytněte si konce igelitu a pomocí něj roládu krásně zabalíte, i když je maso vlastně mleté.
Tím igelitem vám to zůstane vcelku.
Ruličku potom volně překulíte na alobal za igelitem a pěkně zabalíte a konce zažďucháte a zvednete.
Budete mít takovou kulatou gondolu.
Tu dejte na plech, nebo do pekáčku a pečte.
Blbé je, že do gondoly není vidět, ale tak za 45 minut při cca 175 stupních by měla být hotová.
Až ji rozbalíte, bacha vyteče vám hromada šťávy, ve které se maso celou dobu válelo, a proto je hezky šťavnaté.
Šťávou můžete polít třeba vařené brambory, nebo bramborovou kaši, se kterou je to taky bezvadné.
Hodí se k tomu jako obloha třeba kyselá okurka, nebo rajčátka.
Dělám tuhle roládu ráda, protože je vděčná a pokaždé může být jiná.
Navíc je měkoučká, takže jí ocenil i tatka.
Dobrou chuť a pěkné pondělí!!
Michaela Kudláčková
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.