Views: 274
Nebesky křupavé, oblačně jemné a navíc přímo ďábelsky dobré. Takové jsou mandlové trubičky s něžným prstýnkem bílé čokolády, které obzvláštní každou mísu s cukrovím. Odoláte?
Doba výroby:
Příprava – 30 minut
Odležení – nejméně 2 hodiny
Pečení – cca 10 minut/plech
Cena: cca 160 Kč
Suroviny
- 400g hladké mouky
- 180g másla
- 80g třtinového cukru
- 120g jemně mletých loupaných mandlí
- 1 vejce
- 2 lžíce 40% šlehačky
- 1 bílá čokoláda
- + 1 lžička mleté vanilky
- + máslo a salko na krém
Příprava
Máslo s cukrem, 2 lžícemi šlehačky a vejcem vyšlehejte do pěny (pozor: suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se vám srazí). Do větší mísy prosejte mouku, smíchejte s vanilkou a mletými mandlemi a zapracujte vaječnou směs. Nejprve vařečkou a následně rukama vytvořte vláčné těsto a nechte v lednici odpočinout alespoň dvě hodiny (raději ale přes noc).
Těsto si ještě jednou pořádně propracujte, aby se s ním lépe pracovalo. Následně z něj odkrajujte stejně velké kousky, které rozválejte v dlouhého a stejnoměrně silného „hada“ (viz tipy a triky), toho pak naviňte na kovovou trubičku (není třeba ji potírat olejem, těsto má v sobě tuku dost, takže jde po upečení krásně stáhnout).
Rukou trubičku trochu poválejte po pracovní ploše, aby se těsto rovnoměrně rozmístilo a ostrým nožem odřízněte okraje (raději nechte na obou stranách rourky kousek místa, aby se upečené trubičky daly dobře sundat). Zapněte si troubu na 180°C.
Připravené trubičky si rozložte na plech potřený pečicím papírem a opatrně vložte do rozpálené trouby (plech přenášejte skutečně obezřetně, jinak se vám trubičky rozutečou).
Doba pečení závisí na množství těsta, kterým obalíte kovovou rourku – většinou je to však kolem
10 minut. Jakmile budou trubičky krásně růžové a rozvoní se po kuchyni, máte upečeno.
Až kovové tubusy zchladnou tak, že se o ně nepopálíte, stáhněte z nich trubičky opatrně dolů (pozor: jsou hodně křehké).
Mezitím si v tepluvzdorné míse nad hrncem s vroucí vodou rozpusťte bílou čokoládu a namáčejte do ní oba konce trubiček, aby se vytvořily bílé „prstýnky“.
Trubičky s namočenými kraji vyskládejte na prkénko potažené potravinovou fólií (pak se vám nepřilepí).
Na krém si vyšlehejte změklé máslo se salkem a uložte ho do lednice, aby trochu zpevnil. Poté jej přesuňte do cukrářského sáčku a naplňte všechny trubičky. Hotové uskladněte do uzavřené nádoby v lednici.
Tipy a triky:
|
- Stáhněte si recept v textové variantě pro Word. Najdete ho na odkaze: www.foodstyle.cz (klikni)
Katka
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
- Milujeme všechno, co je rodu ženského a ctíme rod mužský. Klaníme se nekonečné kráse přírody a moudrosti našich předků. Víme, že hranice jsou vždy tam, kde si je postavíme. A proto je vůbec nestavíme, abychom nepřehlédly kouzlo a věřily v zázrak.
Tyhle taky napsala:
- Tělo09.09.2024Jak menstruační cyklus ovlivňuj váš výkon při tréninku?
- Komerce18.04.2024Deprese není jenom o antidepresivech: Proč je důležité zabývat se podstatou problému
- Móda03.04.2024Historie parfémů: Od Mezopotámie přes maďarskou královnu a první kolínskou až po Chanel
- Komerce13.02.2024Technické zajištění akcí: Pronájem kvalitní audiovizuální techniky