Views: 583
Napřed jsem měla úmyslu usilovně studovat, poučit sebe a pak sepsat obsáhlé pojednání na téma rozdíly v kyselém mléku. Ale pak jsem se rozhodla, že se nebudu učit od internetu a neznámých autorů, ale od vás. Věřím totiž, že dohromady jste chytřejší, než celý Google. Mám takové dilema…
Piji s chutí mléko ve všech podobách a vlastně by se dalo říct, že jsem na něm životně závislá. Jsem schopna zapít mlékem knedlo-vepřo-zelo a dokonce tak činím s chutí.
Vím, že stravitelnost mléka u dospělých je individuální.
Mám za to, že u mě je jeho nadměrná potřeba a maximální tolerance buď tím, že jsem ho vlastně nikdy pít ani na chvíli nepřestala, takže si moje nestihlo uvědomit, že už je dospělé, anebo jsem ještě opravdu nedospěla.
O mém buchto mlékovém denním večerníčku jsem vyprávěla už mnohokrát.
Mě ale trápí něco jiného.
A na to se chci zeptat vás, protože jste chytré a mnohé máte bohaté lakto-zkušenosti.
Chutnají mi i jogurty a dokonce se kyselým mlékem, tedy živou kulturou v něm obsaženou také léčím.
A úspěšně.
Vycházím z toho, že živá mléčná kultura je jedním z faktorů, které mohou za to, že člověku funguje obranyschopnost a imunitní systém.
Už dlouho ale přemýšlím, když si kupuji tuhle lahůdku a lék i prevenci zároveň, jestli je nejlepší acidofilní, kefírové, nebo podmáslí.
Jaký je v tom vlastně rozdíl?
U podmáslí vím, jak vzniká.
Ale acidofilní a kefírové ne.
Nevím, jakou cestou se dojde k těmhle dvěma druhům.
A taky nevím, co mám od kterého čekat.
Když se zeptám úplně hloupě, tak které z nich je nejzdravější?
Posledně jsem stála s Tomem u regálu a nevěděla, co vybrat.
Ptala jsem se ho, jestli neví, jaký je v tom vlastně rozdíl, ale nevěděl.
Pak mi poradil, ať si to přečtu na obalu.
To jsem udělala, ale všude píší to samé.
Teď jsem si koupila kefírové.
Před tím jsem ale měla acidofilní a střídám to i s podmáslím.
Dost by mně ale zajímal třeba alespoň úplně ten zásadní rozdíl.
I když pro můj ascendent v Panně bude asi nejlepší, co nejpodrobnější popis, včetně technologie výroby.
Ví někdo?
Jestli ne, tak budu hloubat sama a pak to vydám, ale třeba nebudu muset.
Přeji krásný víkend!
Michaela Kudláčková
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.