Views: 34
Jsem na ně nesmírně hrdá, mám radost jako samotný Mičurin a nemůžu se na ně vynadívat. Ale jaksi nevím, co s tím množstvím vskutku mimořádně vypasených, zdravých a díky bezkonkurenční péči i gigantických okurek salátovek mám udělat.
Vypěstovala jsem je od semínek, stejně jako rajčátka, jejichž kmeny připomínají staleté duby.
Plazila jsem se v hlíně, pomalu okurčičky vytahovala očima, a když vykoukly, klidně bych na ně dýchala. Ano, poznaly to a mou péči mi oplatily.
Jsou obrovské, nádherné, chutnají skvěle a je jich strašná spousta.
Už 14 dnů dávám okurkový salát snad i k buchtám. Udělala jsem okurky už na všechny způsoby od Řecka až po Ugandu.
Na své rodině začínám pozorovat lehce se zvětšující bulvy ve chvíli, když se vrhám k záhonu a k dennímu menu jmenuji i okurkový salát.
Mám za to, že okurky se nedají zamrazit a protože vím, kolik je mezi vámi vzdělaných pěstitelů, obracím se pro radu.
Mohu je nastrouhat a v pytlíčkách dát do mrazáku, to by asi šlo, ale na nic jiného jsme s Tomášem nepřišli.
Můžu je třeba nějak zavařit na salát?
Můžu je použít jako nakládačky?
Neexistuje nějaký okurkový kompot?
Rozhodně je nenechám ladem a klidně je tady budu sama požírat až do března, když na to přijde, ale přeci jen … za každý nápad, recept jak je zpracovat a zhodnotit budu vděčná.
Moc děkuji.
P.S. Nakládačky jsou ještě maličké, ale taky se mají k světu, brokolice je boží, cibule se po ostříhání a přemlouvání vzchopila a vypadá zdravě a pórek je jak řípa.
Míša K.
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.