Bezlepkové články mne v minulém týdnu inspirovaly. To, že jíme moc pšenice je všeobecně známý fakt a celkově bychom měli nad její spotřebou přemýšlet, i když nás zrovna netrápí lepková intolerance.
Shodou okolností jsem byla o víkendu na nákupu, a protože jsem potřebovala koupit i mouku, rozhodla jsem se, že zapátrám, na radu Míši, po čísle označujícím množství lepku.
Zajímavé bylo, že i přes urputnou snahu jíst zdravěji, tak tenhle údaj jsem na většině nabízených mouk prostě nenašla.
Asi budu péct bez mouky.
Vzpomněla jsem si totiž na recept na pomerančový dezert, který je sám o sobě báječný a naprosto bez mouky. Navíc do něj přijdou suroviny, které v chladných zimních měsících nádherně provoní byt a možná vám některé zbyly po vánočním pečení.
Co budete potřebovat:
Hrnek mletých mandlí. Klidně můžete použít i ořechy, jsou chuťově výraznější a určitě receptu neuškodí.
Hrnek strouhaného kokosu. Jestli vám po vánocích zbyl, je škoda ho nespotřebovat. Obsahuje tuk, který snadno žlukne, tak ať se nemusí vyhodit.
Půl hrnku cukru nejlépe krupice
3 vajíčka
1 celý pomeranč. Tady jsem pro bio kvalitu. Spotřebujete ho totiž úplně celý.
Již zmíněný pomeranč vložte do horké vody a vařte ho celý 50-60minut.
Záleží na jeho velikosti. Pomeranč následně z vody vyjměte a nechte vychladnout. Poté ho tyčovým mixérem rozmixujte a smíchejte se všemi surovinami. Můžete přidat i špetku vanilky nebo skořice.
Vzniklou kaši rozetřeme do výšky cca 1,5cm na plech vyložený pečícím papírem.
Pekáč následně vložte do rozpálené trouby a pečte na mírném ohni do zlatova.
Doporučuji krájet po úplném vychladnutí třeba na titěrné čtverečky nebo třeba na měsíčky. To už nechám na vás. Pokud dezert nepřipálíte, bude krásně vonět po pomerančích a mandlích.
Dobrou chuť.
ToraToraTora
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:

-
Má ráda humor, život a kombinaci obojího. Miluje východ slunce a palačinky. Nesnáší formuláře, duševní malost a jogurt k snídani.
Ráda by se osobně setkala s Kopčemem a Veverčákem.„Neměli ponětí, jak se zeměkoule koulí, ale měli super fígly na mamuty.Jeden nikdy neví“.
Tyhle taky napsala:
Dům a Byt18.06.2019O šípkových růžích
Tělo13.06.2019Nic vás tak neochladí jako to, co vás zahřeje
Společnost08.06.2019Všechny vůně léta
Rodina a Drobotina24.05.2019Záhady kolem nás