Views: 53
Skoro bych na něj zapomněla!
To jsem byla ještě ve Varnsdorfu, když jsem ho naposledy dělala doma a zasloužila se o to tehdy jedna z vás.
Ale tenkrát, to jsem znala Mkanku sotva pár týdnů.
Jezdila za mnou na školu tarotu z Ústí.
Svěřila jsem se jí tehdy, jak moc mám tuhle hovězí polosyrovou záležitost ráda a ona mi vysvětlila, že vůbec není problém si jí udělat i doma.
Poslala i recept a hodně vysvětlovala.
Vzpomínám na peripetii, kterou jsem absolvovala při objíždění Varnsdorfských řeznictví a shánení vysokého roštěnce.
Asi nebylo moc obyvatel ve VDF, kteří roastbeafu holdovali.
Já byla ale zaťatá…a nakonec jsem ho sehnala. Kromě toho jsem Radka tehdy celý večer rdousila tím, že ho udělám a jak, a na čem, a vyváděla jsem jako smyslů zbavená, že potřebuji TENHLE pekáč a ne ten co máme doma, že ten bude malej a podobně.
Pak jsem ho ještě hnala pro provázek, takže nesehnat to maso, vypadala bych jako blbec.
On měl tenhle ošlehaný horal vůbec tehdy dost pochopení pro moje nápady a výstřelky.
(vzpomínám, co jsem vyváděla kvůli žehličce vrásek, která dělala leccos jenom ne, co měla).
Každopádně tehdy se mi roastbeaf skutečně nevídabě vydařil a byla to lahůdka – hotová mana.
No a já jsem včera, po pomalu pěti letech objevila ten recept!
Mončo, mám ho pořád, psaný Tvou rukou!
A já ho udělám!
A hned dneska!
Už teď při psaní slintám, jako Pavlovův pes.
Nevím, jak jsem na něj mohla zapomenout!
Kdybyste měl někdo stejné zvířecí preference jako já, tak tady je recept přímo od Mkanky (Monči), který je super a funguje.
Tak 1kg vysokého roštěnce.
Zavaž ho, osol ho, oválej v koření.
Při 220stupních peče dle chuti – Míšo, krvavé 35minut !
Středně propečený 40minut
A upečený 45 minut
Podle teploměru to je 60, 70 a 75 stupňů
Ale pozor je to na 1 kg masa, když bude víc, musíš přidat čas!
No nevypadá nádherně?
Dobrou chuť a pěkný den!
Míša K.
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.