Detail příspěvku: K ranní kávě: Ty bláho, roastbeaf!

K ranní kávě: Ty bláho, roastbeaf!

autor: | Zář 18, 2012 | Ranní kávy | 0 komentářů

Views: 52

Skoro bych na něj zapomněla!

 

To jsem byla ještě ve Varnsdorfu, když jsem ho naposledy dělala doma a zasloužila se o to tehdy jedna z vás.

 

Ale tenkrát, to jsem znala Mkanku sotva pár týdnů.

Jezdila za mnou na školu tarotu z Ústí.

Svěřila jsem se jí tehdy, jak moc mám tuhle hovězí polosyrovou záležitost ráda a ona mi vysvětlila, že vůbec není problém si jí udělat i doma.

 

Poslala i recept a hodně vysvětlovala.

Vzpomínám na peripetii, kterou jsem absolvovala při objíždění Varnsdorfských řeznictví a shánení vysokého roštěnce.

Asi nebylo moc obyvatel ve VDF, kteří roastbeafu holdovali.

 

Já byla ale zaťatá…a nakonec jsem ho sehnala. Kromě toho jsem Radka tehdy celý večer rdousila tím, že ho udělám a jak, a na čem, a vyváděla jsem jako smyslů zbavená, že potřebuji TENHLE pekáč a ne ten co máme doma, že ten bude malej a podobně.

 

Pak jsem ho ještě hnala pro provázek, takže nesehnat to maso, vypadala bych jako blbec. Laughing

 

On měl tenhle ošlehaný horal vůbec tehdy dost pochopení pro moje nápady a výstřelky.

(vzpomínám, co jsem vyváděla kvůli žehličce vrásek, která dělala leccos jenom ne, co měla).

 

Každopádně tehdy se mi roastbeaf skutečně nevídabě vydařil a byla to lahůdka – hotová mana.

 

No a já jsem včera, po pomalu pěti letech objevila ten recept!

Mončo, mám ho pořád, psaný Tvou rukou!

 

A já ho udělám!

A hned dneska!

 

Už teď při psaní slintám, jako Pavlovův pes.

Nevím, jak jsem na něj mohla zapomenout!

 

Kdybyste měl někdo stejné zvířecí preference jako já, tak tady je recept přímo od Mkanky (Monči), který je super a funguje.

 

Tak 1kg vysokého roštěnce.

Zavaž ho, osol ho, oválej v koření.

Při 220stupních peče dle chuti – Míšo, krvavé 35minut !

Středně propečený 40minut

A upečený 45 minut

 

Podle teploměru to je 60, 70 a 75 stupňů

 

Ale pozor je to na 1 kg masa, když bude víc, musíš přidat čas!

 

No nevypadá nádherně?

 

6927OWF.jpg

Dobrou chuť a pěkný den!

 

Míša K.


[sexy_author_bio]


Článek pro vás napsala:

Michaela Kudláčková (Yáma) 21.8.1968 „Lev“
Michaela Kudláčková (Yáma) 21.8.1968 „Lev“
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.
 
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Aktuální motto

„Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne.“
Václav Havel
 

Luna

Luna přibývá Co to znamená?
a nachází se ve VAHÁCH. Jak to působí?

AdSense

Vaše jméno

Jméno Emil je původem z latiny. Pochází ze slova „aemilianus“, které se překládá jako „pracovitý“, „horlivý“ nebo „soutěživý“. Jste-li tedy Emil, tak vaše jméno z vás, alespoň co do překladu, dělá velice dobrého zaměstnance, který plní na 110% a s vámi ještě dalších 10998 Emilů v ČR.

V celosvětovém kalendáři je dnes

Dnes není žádný mezinárodně významný den.

Nejnovější komentáře

Výklady pro Vás od Vás

Výklady Pro Vás Od Vás

Kameny pro ženy

kameny-pro-zeny

INTELIGENTNÍ SMART ZRCADLA

Škola tarotu

Škola tarotu

Runová magie – škola

runová magie

Ankety

Ponechali byste název pásky proti smrti pro reflexní prvky?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Sešit na vaření

sešit na vaření

Příspěvky od Popelek

Vyfotili jste něco zajímavého?

Podělte se se všemi! Zašlete foto na redakce@popelky.cz

Statistiky

  • 42
  • 390
  • 39 504
  • 360 461
  • 2 459 164
  • 3 795
  • 28
  • 1 859
0 Shares
Share
Tweet