Views: 21
Tři domácí vejce, přiměřeně cukru, přibližně deci šlehačky, asi tak čtyři lžíce másla, něco málo mléka, jeden prdopeč, hořké kakao a polohrubá mouka…
Žloutky s cukrem citlivě, ale důrazně třeme a pomalu přidáme máslo.
Zase masírujeme tou věcí z kovových drátků, co vypadá jako kuželka. Potom přidáme šlehačku a opět šleháme, pak mléko a pokračujeme, a potom opatrně vmasírujeme polohrubou mouku … jasně, že prostě přiměřeně.
Potom přidáme prdopeč a nakonec nenápadně vpašujeme sníh ze tří bílků.
Tři čtvrtiny té vláčné hmoty umístíme na plech, na pečící papír, nebo vymazaný a vysypaný strouhankou… a do zbytku vmícháme zhruba tři lžíce kakaa.
Na rozetřenou světlou hmotu pak dle fantazie a uměleckého jemnocitu umístíme hmotu kakaovou.
No a úplně nakonec poklademe domácími, v potu tváře, avšak s láskou vypiplanými jahůdkami.
Plody naší snahy, lásky a trpělivosti, které jsou prosty vší chemie, hnojeny pouze letícím ptactvem, kde slunce skotačilo od rána do večera, a kde jsme osobně a nemilosrdně týdny likvidovali zlý šlahounovec, až jsme si zlámali nehty, ale to neva.
Moučník sám je mana nebezká a celý jsem si ho vymyslela.
Dala jsem tam jen to, co mám ráda (takže slaninu, pařený sýr, chlebíčky s tuňákem … néé, dělám si srandu) a pojmenovala jsem ho Mičurinova nirvána.
Taky už máte jahody?
Z těch prvních je prostě všechno lahůdka největší!!
Míša K.
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.
Míšo, děkuju, peču denně, hned všechno zmizí takže ráda vyzkouším, jahod máme půl zahrádky a už taky zrajou. Ještě dotaz – pečeš to i s těma jahodama, ano?
Jasně, Marti… ony se tam zanořej a je to fakt strašně lahodný